Helyi közélet

2013.01.29. 21:12

Második kör: ki lesz a zenekar-igazgató?

Miskolc - Újabb igazgatóválasztásra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Miskolc - Újabb igazgatóválasztásra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar.A pályázatok postára adási ideje február 4-e éjfél, mondta el lapunknak Kákóczki András, a miskolci önkormányzat kulturális osztályának vezetője. Jelezte: a pályázati anyagot hárman kérték az osztályon, közöttük voltak olyanok is, akik már korábban is pályáztak. Nagy Albert, a szimfonikus zenekar első fagottosa lapunknak elmondta, csakúgy, mint novemberben, most is beadja pályázatát. Úgy tudjuk, újra pályázik Urbán Beatrix Zita is, aki jelenleg Madridban él. Szintén érdeklődik az igazgatói poszt íránt Mező Péter budapesti zenész, aki a napokban fogja benyújtani pályázatát. A városban az a szóbeszéd járja, hogy Kesselyák Gergely, a Bartók+... Miskolci Operfesztivál művészeti igazgatója is pályázna, de ő lapunknak leszögezte: nincsenek ilyen tervei, az operafesztiválra szeretne koncentrálni.


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Valószínűleg többen is pályáznak a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára, de lapunknak egyelőre ezt ketten erősítették meg: Nagy Albert, a zenekar első fagottosa, aki már novemberben is pályázott, és Mező Péter, budapesti zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában