Helyi közélet

2013.01.24. 13:20

Lebontották a romos házakat

Miskolc - Városképi szempontból kellett lebontani a Búza téri épületeket.

Miskolc - Városképi szempontból kellett lebontani a Búza téri épületeket.Több romos házat is lebontottak Miskolcon, a Búza tér mögött. Ezek az épületek évek óta elhanyagoltan álltak. A napokban azonban munkagépek érkeztek, és csak téglák maradtak az egykor szebb napokat látott házakból.

Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől azt kérdeztük, mi a terve ezzel a területtel a városnak, miért kellett lebontani az épületeket. Válaszában elmondta: „ Életveszélyessé vált a Búza tér 4. szám alatti épület. A lakókat már korábban kiköltöztették, az életveszély miatt pedig elrendelték a városi tulajdonú épület bontását. A bontás ingatlankezelési, gazdasági szempontok alapján is indokolt, de a rendezett városkép miatt is célszerű lépés.”

Arról is érdeklődtünk, hogy hova költöztették a lakókat, igaz-e a hírek, hogy az Avasi lakótelepre is jutott néhány család.

Az Avasra?

„A Búza tér 4. szám alatt lévő épületben lakó hat bérlő - figyelembe véve a Lakástörvény és a helyi önkormányzati rendeletben foglaltakat - a bérleményéhez hasonló szobaszámú, komfortfokozatú cserelakást kapott a város különböző területein. Az épületből senki nem kapott cserelakást az Avason” – válaszolta Pásztor Imre.

Azt nem tudtuk meg, hova költöztették őket.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában