Helyi közélet

2013.01.28. 15:51

Krétakör-játék: mobil, avagy kell-e regulázni?

Miskolc - A Krétakör Mobil című programját hozza el miskolci iskolákba a Miskolci Nemzeti Színház Színház és Tudás (SziTu) nevű programja.

Miskolc - A Krétakör Mobil című programját hozza el miskolci iskolákba a Miskolci Nemzeti Színház Színház és Tudás (SziTu) nevű programja. A Mobil a Krétakör iskolai környezetben megvalósuló, 16-18 éves diákok számára fejlesztett kreatív közösségi játéka, amely innovatív módon egyesíti a színházi nevelést és az ismeretterjesztést. A játék által vázolt alapprobléma a diákok iskolai mobiltelefon-használata. Egy botrányos felvétel kerül fel az internetre, amely kínosan érinti az egyik tanárt, és közvetve az egész iskolát. Az igazgató kezdeményezésére új házirendet fogadnak el, amely a jövőben korlátozná az iskolai mobilhasználatot. A program komplex szempontrendszer alapján vizsgálja a konkrét esetet és annak kontextusát. A Krétakör azon az állásponton van, hogy az egyedi esetek extremitása nem írhatja felül a társadalmi innovációt. A konkrét helyzet konkrét beavatkozást igényel, de az emberi kreativitást nem regularizálni kell, hanem ösztönözni. A koncepciót a rendező, Schilling Árpád jegyzi. Szakmai vezető: Romankovics Edit. Közreműködők: Sárosdi Lilla, Terhes Sándor.

A Mobil című előadás hat miskolci iskolába jut el 3 nap leforgása alatt: február 6-án a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, és a Zrínyi Ilona Gimnázium, 7-én az Eötvös József Szakközépiskola és a Balázs Győző Református Líceum, 8-án pedig a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és a Földes Ferenc Gimnázium tanulói vehetnek részt a Krétakör játékában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában