Helyi közélet

2013.01.10. 15:13

Jégpálya: a gumi miatt kétszer annyi a fagyasztás

Miskolc - Az MSZP szerint decemberben meg kellett volna nyitni a jégpályát, az üzemeltető szerint drága a fagyasztás.

Miskolc - Az MSZP szerint decemberben meg kellett volna nyitni a jégpályát, az üzemeltető szerint drága a fagyasztás.„Annak örülünk, hogy megnyit a miskolci 2-es műjégpálya, annak azonban nem, hogy karácsony előtt hiába jeleztük az emberek felháborodását, heteknek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre történjék valami" – jelentette ki dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő, csütörtökön, Bartha György önkormányzati képviselővel közösen megtartott tájékoztatóján.

Dr. Varga László elmondta: sokkal jobb lett volna, ha a városvezetés már decemberben foglalkozik az üggyel, amikor az MSZP tolmácsolta az őket megkereső emberek véleményét. Ebben az esetben a miskolciak a két ünnep között is használhatták volna a kinti pályát. „Ez az eset is bebizonyította, hogy a városvezetésnek nyitott szemmel kellene járnia Miskolcon, s meghallgatnia másokat is, még akkor is, ha azok ellenzéki képviselők, vagy egyszerű városlakók" – jelentette.

Bartha György beszélt arról: január 5-én óriási tumultus alakult ki a Jégcsarnok bejáratánál, mintegy ezer ember szeretett volna bejutni, ám a csarnok egyszerre csupán 600 korcsolyázót tud befogadni. Szerinte a sok kár mellett annyi haszna azért volt a január 5-i incidensnek, hogy a miskolciak rácáfoljanak arra az állításra, miszerint nincs nagy igény a közönségkorcsolyázásra.

Üzemeltetni kell

Közben már fagyasztják a külső jégpályát, bár a csütörtöki hóesés elvett egy napot – mondta lapunknak Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Azt is elmondta: 2009-ben, állami támogatással, olyan gumi burkolat került a külső pályára, amely miatt kétszer annyiba kerül a pálya jegesítése, mint korábban. Hozzátette: december előtt nem is tudják fagyasztani, így azóta csak december közepén, vagy végén tudnak jeget csinálni. A gumi burkolatot – amely nyáron sportolásra alkalmassá teszi a pályát – levenni sem lehet, mert a támogatásnak köszönhetően üzemeltetési kötelezettséget vállalt az intézmény.

Az ügyvezető hangsúlyozta: igyekeznek a jövőben olyan megoldást találni, amellyel ez a probléma megoldódik.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában