Helyi közélet

2013.01.31. 16:25

Idén 30 ezer fogyatékkal élő ember foglalkoztatását biztosítja az állam

Géberjén, 2013. január 31., csütörtök (MTI) - Idén 30 ezer fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását biztosítja az állam, az erre fordítható 35 milliárd forintból pályázat keretében részesülhetnek a foglalkoztatók - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Géberjénben csütörtökön.

Géberjén, 2013. január 31., csütörtök (MTI) - Idén 30 ezer fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását biztosítja az állam, az erre fordítható 35 milliárd forintból pályázat keretében részesülhetnek a foglalkoztatók - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Géberjénben csütörtökön.Fülöp Attila a géberjéni Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület által szervezett partnerségi információs napon tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási támogatási rendszerének átalakítása tavaly fejeződött be, a pályázati rendszer átszervezése révén ezentúl a munkaadók könnyebben és egyszerűbben tudnak foglalkoztatni fogyatékkal élő munkavállalókat.

A támogatási összeg egy részére a nagyobb cégek pályázhatnak, a kisebb vállalkozások pedig rehabilitációs kártya kiváltásával juthatnak hozzá a támogatásokhoz és a kedvezményekhez. A kártya egyik előnye, hogy az ezzel rendelkező cégeknek nem kell befizetniük a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót - mutatott rá Fülöp Attila.

A kártya népszerűségét jól jelzi, hogy ezt már több mint négyezer cég és nyolcezer munkavállaló vette igénybe - tette hozzá a helyettes államtitkár. Mint elmondta, a megváltozott pályázati rendszer révén idén összesen harmincezer fogyatékkal élő ember foglalkoztatása biztosított több mint 300 vállalkozásnál. Az erre fordítható támogatás nagysága 35 milliárd forint, amelyet a költségvetésből finanszíroznak.

Kovács Sándor, a fogyatékkal élők nappali intézményét fenntartó egyesület alapító tagja elmondta, hogy a szervezet az akkreditációs eljárásban 70 millió forintot nyert 68 ember foglalkoztatására.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában