Helyi közélet

2013.01.08. 23:40

Hol intézik az én ügyemet?

Miskolc - A járási hivatalok már működnek, csak az ügyfelek nem tudják, mit hol kell intézni.

Miskolc - A járási hivatalok már működnek, csak az ügyfelek nem tudják, mit hol kell intézni.Január 1-jétől működnek a járási hivatalok, bár bizonyára eltelik még jó néhány hónap, mire az ügyfelek megtanulják, hogy most hol milyen ügyet lehet intézni.

Mi a Petőfi utca 23-ban jártunk kedd délelőtt, ahol az ügyfélszolgálaton kedves munkatársak fogadták az embereket, de kiderült, egyelőre jó nagy a káosz. A Petőfi 23. alatt többek között az ápolási díjjal, az egészségügyi ellátással, a közgyógyellátással, az időskorúak járadékával, szabálysértésekkel és más szociális ügyekkel kapcsolatban lehet ügyet intézni. A munkatársak szerint kell egy kis idő, mire megszokják az emberek az új helyzetet, most még sokan az adóosztályt keresik az épületben, ami beköltözött a polgármesteri hivatalba, és az ügyfélfogadás rendjét sem tudják.

Vissza kell jönni

Fiatal pár nyit be az ügyfélszolgálatra. Egészségügyi ellátással kapcsolatban jöttek, de nem jártak sikerrel, mert még be kell szerezniük néhány papírt. Kiderül, először az önkormányzathoz mentek, onnan ideküldték őket, most pedig jöhetnek majd vissza. Ők nem örülnek a változásnak, szerintük egyszerűbb volt, amikor mindent az önkormányzatnál kellett intézni.

Két férfi érkezik, de ők sem járnak sikerrel. Az egyikük a súlyadóval kapcsolatban intézkedne, de az illetékes osztály átköltözött a polgármesteri hivatalba, a másikuk útlevelet szeretne csináltatni, azt viszont a Kis-Hunyad utcán kell.

Baloghné Hári Katalin és férje az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatban jött, de kiderül, ők sem találták el a címet. Nekik a Dóczy József utcára kellett volna menniük, ott van a falugazdász.

– Nekünk most sokkal nehezebb lett az ügyintézés – állapítja meg Katalin. – Sajóhídvégen lakunk, és eddig csak bementünk a tsz-irodára, ahol el tudtuk intézni az őstermelői igazolványt. Most viszont be kell utaznunk Miskolcra, és azt sem tudjuk, hogy melyik hivatalt keressük. Tegnap egész nap hívtam az önkormányzatot, hogy megtudjak valamit, de állandóan foglalt volt a vonal. Most megyünk a Dóczy utcára – búcsúzik.

Rossz helyre ment

Sűrű Enikő szerint sem lett könnyebb az ügyintézés. Ő az egészségügyi ellátással kapcsolatban jött, de először a Petőfi 39-be ment. Ott viszont még a portárs sem tudta, hogy milyen ügyeket lehet intézni, így kiállta a sort. Csak azután mondták neki, hogy rossz helyre ment. Most viszont kiderült, hogy még el kell mennie a munkaügyi központba is, úgyhogy a jövő héten még egyszer nekiveselkedik.

Találkoztunk egy elégedett ügyféllel is, Nagy Ferenccel. Igaz, ő azért találta el rögtön a címet, mert a felesége már járt a Petőfi 39-ben, ahol mondták neki, hogy ide kell jönni az ápolási díjjal kapcsolatban.

– Én elégedett vagyok. Az ügyintézők nagyon kedvesek, és mindent sikerült elintéznem – mondja mosolyogva.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában