Helyi közélet

2013.01.19. 10:43

Havazás – Másodfokúra mérsékelték a hófúvás miatt kiadott legmagasabb fokú riasztást

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este másodfokúra mérsékelte a hajnalban a hófúvás miatt kiadott legmagasabb fokozatú riasztását.

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este másodfokúra mérsékelte a hajnalban a hófúvás miatt kiadott legmagasabb fokozatú riasztását.

A meteorológiai szolgálat péntek hajnalban a várható erős hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében adott ki harmadfokú riasztást. A piros színű riasztás 26 kistérségben volt érvényben. Ezek Csorna, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Sopron-Fertőd, Lengyeltóti, Fonyód, Marcal, Körmend, Celldömölk, Csepreg, Kőszeg, Sárvár, Szombathely, Vasvár, Pápa, Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Nagykanizsa, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Pacsa, Zalaegerszeg és Zalaszentgrót voltak.

Ezeken a helyeken, valamint Komárom-Esztergom és Fejér megye több térségében jelenleg másodfokú riasztás van érvényben. Így egy-három órán belül továbbra is számítani kell arra, hogy a szél magas hótorlaszokat emel.

A Dunántúl többi térségében, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megye területén szintén a hófúvás miatt elsőfokú riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: péntek éjszaka a havazás súlypontja a középső és a keleti megyék fölé helyeződik át, a Dunántúlon hajnalra megszűnik a csapadék.

Az erős, időnként viharos, akár az óránkénti 60 kilométeres erősséget is elérő északi szél továbbra is többfelé okoz hófúvást, a Nyugat-Dunántúlon magas hótorlaszokat is emelhet. A hajnali óráktól viszont mérséklődik a szél és fokozatosan mindenütt megszűnik a hófúvás.

Szombat estig nyugaton már csak 2-5 centiméternyi, a középső megyékben 6-10, keleten viszont még 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte a meteorológiai szolgálat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában