Helyi közélet

2013.01.31. 08:58

Győri program: újabb állomás

Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr - Ötven pont fölött húzták meg a határt; a harmincan indulnak „háztűznézőbe” csütörtökön Győrbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr - Ötven pont fölött húzták meg a határt; a harmincan indulnak „háztűznézőbe” csütörtökön Győrbe.A forgácsoló szakma 30 pályázója érkezik Ózdról, Miskolcról, Kazincbarcikáról, Mezőkövesdről ismerkedési, információgyűjtési céllal Győrbe január utolsó napján.

A Munkaerő Mobilitás Elősegítése elnevezésű program célja, hogy – a nyugat-dunántúli helyi gépipari kis- és középvállalkozások munkaerő-igényére válaszolva – fémipari végzettséggel rendelkező, Észak-Magyarországon élő szakemberek győri munkavállalását elősegítse. Idén összesen 160, észak-magyarországi fémipari ber (forgácsoló, géplakatos, hegesztő) álláskereső helyezkedhet el hosszú távon, győri munkahelyeken.

Ígéret és vállalás

A program a forgácsoló csoport kiválasztásával indult el, megyénkben. A csoportos tájékoztatót követően teszteket töltöttek ki. Ennek értékeléséről megtudtuk: összesen 100 pontot lehetett elérni, 30-at az önéletrajz alapján, 70-et pedig az általános intelligencia felmérését szolgáló matematikai, illetve szakmai elméleti kérdések megválaszolásával. Az 50 pont feletti 30 tesztírót hívta meg Győrbe a a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter. A látogatás során személyes elbeszélgetésre, ismerkedésre, információgyűjtésre is lehetőség nyílik. A résztvevők megtekinthetik a lehetséges gyakorlati- és munkahelyeiket, és találkozhatnak a leendő munkaadók képviselőivel.

A 30-ból 20 forgácsoló kap álláslehetőséget, s hogy kik lesznek ők, erre is szolgál a személyes találkozás. Azzal is számolnak, hogy lesznek, akik visszalépnek, illetve a leendő munkaadók is szűkítik a kört személyes benyomásaik alapján, tudtuk meg Rokob Péter klasztermenedzsertől.

A kiválasztási folyamat során „fennmaradt” jelentkezők képzése február 11-én indul Győrben. A program a résztvevők tanulmányait és szállásukat is támogatja. A sikeres modulvizsgákat követően a szakemberek a programban részt vevő cégek valamelyikénél helyezkedhetnek el. A fogadó vállalatok nagy része a klaszter tagja.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában