Helyi közélet

2013.01.30. 16:20

Tokaj Kereskedőház Zrt.: vezetőváltás

Tolcsva - Közös megegyezéssel távozik a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója.

Tolcsva - Közös megegyezéssel távozik a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója.Február elsejei hatállyal vezetőváltás következik be az állami tulajdonban lévő tolcsvai székhelyű Tokaj Kereskedőház Zrt. vezetésében, miután a vezérigazgató, dr. Kiss István közös megegyezéssel távozik a cég éléről.

Dr. Kiss István érdeklődésünkre elmondta, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. (MNV) az erről szóló dokumentumot kedden írta alá Budapesten, majd ezt követően a fővárosban megtartotta a cég 20 éves jubileumáról szóló sajtótájékoztatót, ahol ismertette a cég eddig elért eredményeit.

A február 1-ig hivatalban lévő vezérigazgató elmondta, az MNV Zrt. lépését nem kívánja kommentálni, de annyit elárult, a lépésnek nem voltak előzményei. A jövőjét illetően annyit mondott dr. Kiss István, hogy visszatér a család tolcsvai borászatába, ahol édesapjával együtt 2009-es kinevezéséig együtt dolgozott.

A pénzügyi szektorból

Információink szerint egy sárospataki kötődésű, jelenleg a bankszakmában Budapesten dolgozó férfit, Goreczky Gergelyt nevezik ki dr. Kiss István utódjául. Az erre vonatkozó kérdéseinket már eljuttattuk az MNV Zrt. kommunikációs osztályára.

Arra voltunk kíváncsiak, milyen indokok alapján hozta meg az MNV a döntést. Azt is megkérdeztük, hogy tudomásunk szerint Goreczky Gergely jelenleg egy pénzintézet budapesti központjában dolgozik, milyen szakmai indokok alapján nevezik ki őt a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójának? Azt is szerettük volna megtudni, a leendő vezérigazgató kinevezése határozott vagy határozatlan időre szól-e és milyen elvárásokat támasztanak az új vezérigazgatóval szemben?

A MNV Zrt. délután közleményt adott ki, amelyben közlik, az MNV Zrt. mint a társaság tulajdonosa 2013. február 1-jétől Goreczky Gergelyt nevezte ki a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójának.

A Sárospatakról származó közgazdász szakember a pénzügyi szektorból érkezik a társasághoz. Eddigi pályafutása során nemzetközi és hazai pénzügyi szolgáltatóknál szerzett értékesítési, hálózatirányítási és felsővezetői tapasztalatokat.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában