Helyi közélet

2013.01.29. 21:13

Egy közül egyet sem

Miskolc - Valószínűleg többen is pályáznak a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára, de lapunknak egyelőre ezt ketten erősítették meg: Nagy Albert, a zenekar első fagottosa, aki már novemberben is pályázott, és Mező Péter, budapesti zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Miskolc - Valószínűleg többen is pályáznak a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára, de lapunknak egyelőre ezt ketten erősítették meg: Nagy Albert, a zenekar első fagottosa, aki már novemberben is pályázott, és Mező Péter, budapesti zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.Mint arról korábban írtunk, Szabó Péter, a zenekar korábbi igazgatója egészségügyi okokra hivatkozva szeptemberben kérte Kriza Ákos polgármestert, hogy mentse föl állásából. A város közgyűlése októberben írta ki a posztra a pályázatot. Ketten pályáztak, Nagy Albert és Urbán Beatrix, de utóbbi pályázata nem felelt meg a formai követelményeknek, így kizárták. Az egyetlen jelöltet a szakmai bizottság és a zenekar társulata támogatta, az önkormányzat kulturális bizottság viszont nem. Végül a miskolci közgyűlés sem szavazott neki bizalmat. A döntést úgy indokolták, hogy a pályázatot a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Művészetek Háza működtetésére írták ki, de közben olyan elképzelés született, hogy január 1-jétől leválasztják a zenekarról a Művészetek Házát, azért az új helyzetre új pályázatot írtak ki januárban.

Nagy Albert lapunknak elmondta: mostani pályázata nem sokban tér el az előbbitől, kicsit kiegészítette, és módosította a megváltozott helyzetnek megfelelően. Mező Péter pedig úgy fogalmazott: nagyon szereti Miskolcot, és jól illeszkedne szakmai elképzeléseibe a zenekar-igazgatói munka. Nagyobb intézmény vezetője még nem volt, de mint fogalmazott, az Accord Qurtet alapító tagjaként ugyanaz a feladata, mint ami a szimfonikus zenekar élén lenne: menedzselés, pályázatok írása, szponzorok keresése és természetesen a működéssel kapcsolatos tennivalók.

ÉM-HE


Miskolc - Újabb igazgatóválasztásra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában