Helyi közélet

2013.01.16. 15:15

Világsátor - Civilek is népszavazást sürgetnek

Miskolc - A kanadai romák tömeges hazatérése minden korábbinál nagyobb aktualitást ad a romaközpontról szóló népszavazási kezdeményezésnek - hangzott el a Jobbik és a Települések Megmaradásért Egyesület közös sajtótájékoztatóján szerdán.

Miskolc - A kanadai romák tömeges hazatérése minden korábbinál nagyobb aktualitást ad a romaközpontról szóló népszavazási kezdeményezésnek - hangzott el a Jobbik és a Települések Megmaradásért Egyesület közös sajtótájékoztatóján szerdán.Jakab Péter önkormányzati képviselő elmondta, a Világsátor egyértelműen azt üzeni, hogy Miskolc tárt karokkal, és 1700 milliós komplexummal várja a kanadai menekülteket. Kiemelte, pártja szorgalmazza, hogy a város képviselői rendkívüli közgyűlésen vonják vissza a Világsátor megépítéséről szóló határozatot. A képviselő jelezte, népszavazási kezdeményezésük mögé egyre több civil szervezet sorakozik fel. Például a Települések Megmaradásáért Egyesület is, melynek elnöke, Szemes István úgy véli: a Világsátor helyett az érpataki modell bevezetését kellene szorgalmazni, amely milliárdos uniós források nélkül, pusztán a törvények betartatása által is képes integrálni a társadalmi rendből kiesett embereket.

ÉM


Miskolc - "Bizonyos politikai erők szándékosan összemossák a romák helyzetével kapcsolatos ügyeket" - jelentette ki Kiss Gábor alpolgármester.

Miskolc - "Szó sincs arról, hogy az épületbe beköltöztetnénk bárkit is, ez egy oktatási, kulturális, módszertani központ lesz."

Budapest, Miskolc - A Világsátor projektről kérdeztük annak budapesti megálmodóit, akik előljáróban elmondták, a Kormány még 2011-ben hozott határozatot arról, hogy a Társadalmi Infrastruktúrafejlesztés Operatív Program (TIOP) keretében létre kíván hozni egy ilyen központot. De szó sincs romaközpontról, "Világsátor" - multifunkcionális közösségi és kulturális központként szerepel a TIOP akciótervben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában