Helyi közélet

2013.01.27. 12:06

Biztonsági intézkedések Miskolcon és Szerencsen

Miskolc, Szerencs - A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. január 26-án is több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek.

Miskolc, Szerencs - A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. január 26-án is több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek.Lakossági bejelentés érkezett a Miskolci Rendőrkapitányságra, ami szerint egy helyi bevásárló központ előtt ülő férfit a kihűlés veszélyeztet. A járőrök a hajléktalan férfitól megtudták, hogy már órák óta a földön ül, nehezen tud járni és hiányos öltözete miatt nagyon fázik. A rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították a férfit.

Egy szerencsi férfi személyesen bement a helyi rendőrkapitányságra, ahol elmondta, hogy elromlott a fűtése, és nem tud meleg helyre menni az este folyamán, a hajléktalan szállót, mint lehetőséget kizárta. Ráadásul a fia külföldön dolgozik, így hozzá sem mehet. A rendőrök felvették a kapcsolatot a helyi vasútállomás szolgálat vezetőjével, aki a fűtött váróteremben biztosított helyet a szükséget szenvedett férfinak, amíg a fűtését meg nem szerelik.

Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában