Helyi közélet

2013.01.07. 12:51

Az első iskolakerülő iskolába kísérve

Ózd - A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Ózd - A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.Ezen rendelkezés értelmében 2013. január 3-án, valamivel délelőtt kilenc órát követően figyelt fel egy gépkocsizó járőrpár az Ózd, Sárli úton egy céltalanul sétáló fiúgyermekre. A járőrök kérdőre vonták az őgyelgő fiatalt, aki elmondta, hogy iskolában kellene lennie, de úgy döntött, hogy az egyik helyi bevásárlóközpontba megy, vásárlás céljából.

Az ózdi rendőrök felvették a kapcsolatot a fiú által mondott iskolával, ahonnan az iskolaigazgató helyettese elmondta, hogy a 13 éves fiatal az ő tanítványuk és iskolában lenne a helye. A távolléte jogosságát a fiú igazolni nem tudta, így a járőrök az iskolába kísérték és az igazgató-helyettesnek átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában