Helyi közélet

2013.01.31. 18:05

Aranyosi-völgy: "a lovak patkói megrongálták a burkolatot"

Borsod-Abaúj-Zemplén - "2012. szeptember közepén felújításra került az Aranyosi-völgy kisebb szakaszokban. Nem telt el egy hónap és megjelentek az első kátyúk" - írja levelében Olvasónk.

Borsod-Abaúj-Zemplén - "2012. szeptember közepén felújításra került az Aranyosi-völgy kisebb szakaszokban. Nem telt el egy hónap és megjelentek az első kátyúk" - írja levelében Olvasónk."A mai napra az út állapot olyan mértékben romlott, hogy több a kátyú mint a felújítás előtt. Ezen a szakaszon jár a Sátoraljaújhely - Miskolc távolsági autóbusz járata, valamint két településről (Sima és Baskó) ezen az úton szállítják a gyermekeket az abaújszántói oktatási intézményekbe. A két településen élelmiszer bolt sem található, így a lakosság kénytelen ezért is Abaújszántóra utazni a katasztrofális úton. A munkába járó emberekről nem is beszélve, akiknek már korábban is káruk keletkezett az út minősége miatt. Felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon így néz ki egy 4 hónapja felújított út."

Tavasszal

Az üggyel kapcsolatban Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjét kérdeztük:

- 2012-ben lehetőség nyílt társaságunknál arra, hogy mart aszfalt újrahasznosításból származó keverékkel kísérleti jelleggel nagyobb felületű javításokat végezzenek szakembereink - fogalmazott a szóvivő. - A 3705-ös útra azért esett a választásunk, mert a szikszói üzemmérnökségünk területén található útjaink közül a legrosszabb állapotú utak egyike volt, így mindenképpen szerettünk volna a hagyományos kátyúzási munkákon túlmutató burkolatjavítást végrehajtani ezen a szakaszon. Az elvégzett javítások felülete a kivitelezés befejeztével megfelelő volt (a keverék utántömörödő aszfalt), azonban 1-2 héttel a munkák befejezése után tapasztaltuk, hogy a fakitermelésen dolgozó lovas szekerek, pontosabban a lovak patkói megrongálták a burkolatot – a gépjárművek kerekei egyébként nem okoztak problémákat. A lehetőségeink szerint a keletkezett hibákat megpróbáltuk javítani a téli időszak beköszöntével. A problémát így az okozta, hogy az állandóan árnyékos völgyben a használt bitumenemulziós kötőanyagú aszfalt még nem kötött meg teljesen, amikor elkezdődtek a fakitermelési munkák. A megyében több helyen is alkalmaztuk ezt az anyagot és csak ott keletkeztek problémák ahol az első 1-2 héten belül kis felületen jelentkező nagy erőhatásoknak volt kitéve az aszfalt. Tavasszal ezeket a hibákat is tartósan ki fogja javítani társaságunk.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában