Helyi közélet

2013.01.30. 13:32

Alumíniumhabot gyártanak az ipari parkban Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Nyolc magasan kvalifikált dolgozónak biztosít munkahelyet Felsőzsolcán az Aluinvent.

Felsőzsolca - Nyolc magasan kvalifikált dolgozónak biztosít munkahelyet Felsőzsolcán az Aluinvent.A nagyszilárdságú és könnyű alumínium termékek, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Aluinvent Zrt. a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-ben kapott kezdeti lökést tevékenységéhez. A társaság a közelmúltban a Felsőzsolcai Ipari Parkban működő Innovációs és Ipari Központban bérelt 260 négyzetméteres csarnokot és 100 négyzetméteres irodát, amelyben jelenleg 8 magasan kvalifikált embernek ad munkalehetőséget.

Csúcstechnológiával

A társaság naponta 100 kilogramm speciális, a cég mérnökei által kifejlesztett alumínium mátrixú kompozitot illetve alumíniumhabot képes előállítani. A telephelyen rendelkezésre áll egy saját fejlesztésű 5 mikronos felbontású tomográfiai képek készítésére is alkalmas röntgen berendezés, amely ipari folyamatok videó sebességű nyomon követésére és optikai mikroszkópiai minőségű CT képek készítésére is egyaránt alkalmas. A cég tevékenysége kiterjed a gyártási folyamatokba is beilleszthető nagy sebességű és nagy felbontású 3D roncsolásmentes eszközök fejlesztésére és gyártására.

Mint megtudtuk, az Aluinvent - korábban a Miskolci Egyetemen és a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-ben foglalkoztatott - mérnökei és kutatói sokéves, nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek az anyagtudományokhoz is kapcsolódó kutatás-fejlesztési és innovációs területen.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában