Helyi közélet

2013.01.12. 11:49

Áldatlan állapotok a Gesztenyésen

Miskolc - "Nem lehetne a notórius csendháborítókat hatékonyabban büntetni" - kérdezi egyik olvasónk, aki az Avason lakik.

Miskolc - "Nem lehetne a notórius csendháborítókat hatékonyabban büntetni" - kérdezi egyik olvasónk, aki az Avason lakik.Érkezett egy levél szerkesztőségünkbe, a levél írója az avasi Gesztenyés utca 1-11. szám alatti épületekben uralkodó állapotokra panaszkodott. Leginkább arra, hogy a hatósági ellenőrzések nem hatásosak, mert azzal, aki nem nyit ajtót, nem tudnak mit kezdeni. Olvasónk, levelében, azt is írja, hogy egyes lakók WC-nek használják a liftet, a pincét, éjszaka üvöltetik a zenét. Úgy véli, az önkormányzat és a rendőrség határozottabb fellépésére lenne szükség.

Az önkormányzattól azt kérdeztük: "Hogyan lehetne hatékonyabb az ellenőrzés? Mi van akkor, ha valaki nem nyit ajtót az ellenőrzés során?" Dobos Tímea városházi szóvivő a következőket válaszolta: "Az ellenőrzéseink visszatérő jellegűek, ahonnan érkeztek bejelentések oda többször is visszatérnek. Ez vonatkozik az átfogó ellenőrzésekre is, de ehhez várjuk a lakosság bejelentéseit, mert ebből derül ki, hogy hol van nagyobb probléma. Azért indítottuk el eltérő napszakokban az ellenőrzéseket, hogy otthon találjuk az embereket reggel vagy délelőtt, délután is. Velünk párhuzamosan értesíthető a rendőrség is. Ők az Avason külön rendőrőrssel rendelkeznek, tehát talán gyorsabban érhetnek a helyszínre...Amennyiben nem nyitnak ajtót a felügyelő nem mehet be, nem törheti rá. Egy rendőri felszólítás hatásosabb..."

Dr. Kriza Ákos polgármester egyik avasi fórumon tett kijelentésével kapcsolatban is kérdeztük a szóvivőt. A polgármester ugyanis azt mondta: nem megoldás, hogy más finanszírozza azok helyett a rezsit, akiknek nincs rá pénzük. Az érintetteknek olcsóbb fenntartású lakhatást kell biztosítani, s helyükre olyan kerülhetne, aki képes fizetni - fogalmazott. Azt is hozzáfűzte, így lehet visszaállítani az Avason megbomlott egyensúlyt. Valóban van a városnak ilyen terve? S ha igen, hogyan tervezik végrehajtani? - kérdeztük erről az önkormányzatot. De ezekre egyelőre nem kaptunk választ.

- ÉM-NSZR - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában