Helyi közélet

2013.01.29. 11:36

A legjobbakat jutalmazták Ózdon

Ózd - A súlyemelők, a kézilabdázók és az úszók kapták a legtöbb elismerést Ózdon.

Ózd - A súlyemelők, a kézilabdázók és az úszók kapták a legtöbb elismerést Ózdon.Egy közel két évtizedes hagyományt folytattak Ózdon. A tavalyi nemzetközi és országos sporteredmények figyelembe vételével ismét megjutalmazták a város legeredményesebb versenyzőit, csapatait, edzőit. A Városházán megtartott ünnepségen Obbágy Csaba, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke hangsúlyozta: az önkormányzat szűkülő lehetőségei ellenére igyekezett segíteni a sportegyesületeket. ami visszaköszön a nagyszerű sikerek elérésében. A sportpolitikus külön kiemelte a súlyemelő Nagy Nikoletta három Európa-bajnoki ezüstérmét, amit óriási eredménynek számít a város és a klub életében.

Tovább folytatja

- Sajnálom, hogy rajtam kívül álló okok miatt az olimpián nem lehettem ott - tette hozzá Nagy Nikoletta az ünnepség után. - Ugyanakkor jó érzés volt ismét visszanézni a versenyzésemet, pályafutásom kiemelkedő időszaka volt a törökországi kontinenstorna. Néhány héttel ezelőtt leültem beszélgetni az edzőmmel. Fekete Józseffel abban maradtunk, hogy még egy ciklust vállalok, hiszen nekem is neki is óriási álma az ötkarikás szereplés.

Az erős ózdiak közül díjat kapott még a masters világbajnoki bronzérmes Szepessy László, a fekvenyomó Gyuricska István, és az edző Fekete József munkáját is elismerték.

A város legjobb csapata

A csapatok között az Ózdi KC ifjúsági együttese volt a legjobb: Szakál György gárdája a tavalyi OIK-sorozatban a döntőig menetelt, ahol végül a negyedik helyen zártak. Az MKSZ azonban az ózdiak sportszerű és harcos játékát végül bronzéremmel jutalmazta.

- Igazi csapatmunka volt ez a menetelés - tette hozzá Szakál Martin, csapatkapitány. - Hatalmas élmény volt minden egyet találkozó, különösen abban az időszakban, amikor nőtt a meccsek tétje. A Balmazújváros és Vác ellen nagyon sokan biztattak minket a lelátón, ami rendkívül sokat jelentett. A Final Fourban is helyt álltunk, amit az is bizonyít, hogy a csapatunkból három ember már élvonalbeli kluboknál folytatja a pályafutását.

Az ózdi úszók az elmúlt esztendőben is sikert sikerre halmoztak: a nemzetközi, az országos és a regionális versenyeken több, mint 500 medált szorgoskodtak össze, ami a városi díjátadón is megmutatkozott.

ÉM-ME


Díjak, díjazottak

Ózd Legjobb Sportolója: 

 

Legsportosabb általános iskola: Bolyky Tamás Általános Iskola

Legsportosabb középiskola: Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola.

Jó tanuló, jó sportoló általános iskolás: Vámos Petra (Bolyky Tamás Általános Iskola, kézilabda Lóci DSE), Szaka Dorka (Újváros Téri Általános Iskola, úszás Fiedler Ottó SE).

Jó tanuló, jó sportoló középiskolás: Jakab Zsófia (Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola, kézilabda Ózd VSE).

Legjobb felnőtt sportoló: Nagy Nikoletta (súlyemelés, Ózdi SFC).

Legjobb edző: Fekete József (súlyemelés, Ózdi SFC), Nagy-Mengyi Péter (úszás, Fiedler Ottó Sportegyesület).

Legjobb csapat: Ózdi KC ifjúsági fiú kézilabdacsapata.

Különdíjak: Nedecki László, Kovács Géza (HBRK ASE, rali), Szepessy László (súlyemelés, Ózdi SFC), Gyuricska István (fekvenyomás, Ózdi SFC). Ózd Város Sportjáért: Tóth László, korábbi úszóedző.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában