Helyi közélet

2012.12.12. 16:09

Tiltakozik a radikális párt a Világsátor ellen

Miskolc - Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke elfogadhatatlannak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján, hogy miközben a Miskolci Egyetemet a kormány leépíti, addig 1,7 milliárd forintot szán arra, hogy Miskolcon adjon otthont a cigánykultúra európai központjának.

Miskolc - Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke elfogadhatatlannak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján, hogy miközben a Miskolci Egyetemet a kormány leépíti, addig 1,7 milliárd forintot szán arra, hogy Miskolcon adjon otthont a cigánykultúra európai központjának.Szerinte ezzel a kormány vállalhatatlan utat jelölt ki a térség számára. Mint mondta, a „Világsátor” egy európai szintű cigány kulturális, oktatási és rendezvényközpont lenne, mely a Fidesz szerint javíthatja a cigányság társadalmi elfogadottságát, s lehetőséget ad az úgynevezett kulturális nemzetegyesítésre.

Jakab Péter ennek kapcsán elmondta: a többségi társadalomnak nem a roma kultúrával van problémája, hanem egyes romák kulturálatlanságával. Miskolcnak a radikális politikus szerint ma nem a cigány kultúrkincsek bemutatása van szüksége, hanem csendőrkaszárnyára. Mint fogalmazott, a Fidesz rendet és munkahelyeket ígért a térségnek, nem „Világsátort”.

Jakab Péter tragikusnak nevezte, hogy a Fidesz a cigány-magyar együttélés kapcsán nemzetegyesítésről beszél. Mint mondta, a kormány a cigányság felzárkóztatása helyett egyre inkább a fordított asszimilációra helyezi a hangsúlyt. A politikus kifogásolta azt is, hogy a kormány a miskolciak feje fölött dönt a kérdésről, a helyi Fidesz pedig a lehető leggyorsabban, sürgősséggel akarja a csütörtöki közgyűlésen jóváhagyatni az erről szóló javaslatot. „Ha a Fidesz használni nem tud, legalább ne ártson az itt élőknek.” - fogalmazott a radikális politikus.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában