Helyi közélet

2012.12.07. 13:24

Tánc, Luca-napi vígasságokkal

Miskolc - Luca-napi vigasságokra várják az érdeklődőket december 13-án, este 6 órára a miskolci Művészetek Házába.

Miskolc - Luca-napi vigasságokra várják az érdeklődőket december 13-án, este 6 órára a miskolci Művészetek Házába.Fellép a Nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes és a Zsolca Táncegyüttes, zenekar: Bundi Bandája. A Nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes három szerelmi háromszög-történetet fűzött egy csokorba. A bonyodalmas helyzetek a kocsmában játszódnak.

Ezt a Zsolca Táncegyüttes Leányvásár című táncjátéka követi.

A leányvásár hajdanán a fiatalok ismerkedési alkalma volt: a fiúk az út két oldalán felálltak, az eladó lányok karon fogva fel és alá jártak. Szemezte a legény a lányt, érdeklődött az ismerősöknél. Hazafelé be a kocsmába. A legény táncoltatta a lányt, ha megfelelt, a legény elment hozzájuk. Megesett, hogy házasság lett a vége.

A táncjátékokat követő, este 11-ig tartó táncházban akár még ez is megeshet. Az viszont biztos, hogy akinek kedve van, az Luca-székről választhat boszorkányt, seprűn táncolhat, Luca-búzát ültethet, és viaszöntéssel jósolhat is magának – ígérik a szervezők.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában