Helyi közélet

2012.12.04. 16:05

Sokat zsákmányoltak, mégis ráfizettek Ózdon

Bükkmogyorósd, Csernely, Miskolc, Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett három Heves megyei férfit (20, 30 és 32 évesek), akik két Ózd környéki településen több családi házba betörtek, ahonnan arany ékszereket, készpénzt, valutát, karórákat és műszaki cikkeket tulajdonítottak el, több mint tízmillió forint értékben.

Bükkmogyorósd, Csernely, Miskolc, Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett három Heves megyei férfit (20, 30 és 32 évesek), akik két Ózd környéki településen több családi házba betörtek, ahonnan arany ékszereket, készpénzt, valutát, karórákat és műszaki cikkeket tulajdonítottak el, több mint tízmillió forint értékben.Az Ózdi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopás bűntett miatt indított büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. november 26-án behatoltak egy bükkmogyorósdi családi házba, ahonnan készpénzt, valutát és ékszereket tulajdonítottak el, a lopással több, mint tízmillió forint kárt okozva.

Ugyanezen a napon, szintén a délelőtti órákban ismeretlen elkövetők egy másik bükkmogyorósdi családi házba, ahonnan arany ékszereket és értékpapírokat tulajdonítottak el. Hasonló módszerrel ugyanezen időszakban Csernelyben is történt egy betörés.

A nyomozás során végzett széleskörű adatgyűjtésnek és tanúkutatásnak köszönhetően az ózdi nyomozók eljutottak ahhoz a három férfihez, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmények elkövetésével.

Mindhármukat bűnügyi őrizetbe vette a nyomozóhatóság, majd a hatóság elrendelte előzetes letartóztatását.

Kihallgatásuk alkalmával részletes, sok mindenre kiterjedő vallomást tettek, így fény derült többek között arra is, hogy az elkövetéshez egyik társuk biztosította a szállítójárművet, amivel egy előre kiválasztott ház közelében megálltak, ketten a házhoz mentek szerszámokkal (pajszer, szövetkesztyű, stb.) a sofőr pedig társai telefonhívását várva a közelben parkolt le. Volt mikor pár perc alatt végeztek, de előfordult olyan eset is, amikor fél óra kellett a jelentős értékű zsákmány megszerzéséhez.

Amikor a prédát megfelelőnek ítélték, telefonon jeleztek a "sofőrnek", majd gépkocsival sietve távoztak a helyszínről.

Az arany ékszereket még a betörés napján (jóval áron alul) eladták, majd az így befolyt többszázezer forintból nagy értékű luxus-műszaki cikkeket vásároltak.

A "balhé" után külföldre szerettek volna távozni, de csak a rendőrségi fogdáig jutottak el. Az ügyben megtartott házkutatások alkalmával rengeteg, a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható tárgyat sikerült lefoglalni (műszaki cikkeket, ékszereket), így a lopással okozott kár egy része megtérült.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában