Helyi közélet

2012.12.10. 15:53

Profi felszerelést kaptak az önkéntes tűzoltók

Miskolc - Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei esztendőben pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek részére, a keretösszegből gépjármű-felújításokra, képzésekre, illetve tűzoltó felszerelések és védőeszközök beszerzésére pályázhattak az egyesületek.

Miskolc - Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei esztendőben pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek részére, a keretösszegből gépjármű-felújításokra, képzésekre, illetve tűzoltó felszerelések és védőeszközök beszerzésére pályázhattak az egyesületek.Megyénkből összesen 19 önkéntes tűzoltó egyesület részesült támogatásban, közülük három - a felsőzsolcai, mádi és tokaji - hétfőn vehette át Lipták Attila tűzoltó ezredestől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjétől az eszközöket, felszereléseket.

Lipták Attila az átadó ünnepségen elmondta: az elkövetkező két évben nyolc tűzoltó őrs kezdi meg a működését, ezek egy részét az egyesületekkel közös épületben helyezik el, s így a megyében minden település 25 percen belül elérhetővé válik a tűzoltók számára.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában