Helyi közélet

2012.12.27. 08:01

"Olyan jó, hogy együtt vagyunk!"

Tiszadorogma, Miskolc - A szeretet ott van a készülődésben, a mézeskalácsban és az ajándékokban is.

Tiszadorogma, Miskolc - A szeretet ott van a készülődésben, a mézeskalácsban és az ajándékokban is.

Karácsonyi rajzpályázatunk győztesei, Marcell, Evelin és Lilla a karácsonyt tartják a legszebb ünnepnek. Mégpedig azért, mert nincs annál jobb, amikor a család szeretetben, békességben együtt lehet, és végre jut idő egymásra figyelni.

Juhász Marcell a tiszadorogmai óvoda 6 éves óvodása, és azonfelül, hogy a zsűri az ő rajzát tartotta a legszebbnek az óvodások közül, még egy hatalmas meglepetésben is része volt. Rajzpályázatunk díjkiosztó ünnepsége ugyanis épp a születésnapjára, azaz december 13-ára esett. Marcell szereti az óvodai és az otthoni karácsonyt is. Lapunknak azt mesélte, hogy már az előkészületek is nagyon izgalmasak, mert feldíszítik az ablakokat, az oviban a gyerekekkel, otthon a szülőkkel és a nagytesóval, majd mézeskalácsot sütnek. Az otthoni karácsonyfa díszítésében is segédkezik, de a legizgalmasabb az, amikor az angyalkák és a Jézuska elhozzák az ajándékot.

– Jézuska az ajándékokkal fejezi ki a szeretetét – állapítja meg bölcsen a kisfiú, majd eszébe jut, hogy a Mikulástól is kapott csomagot és ajándékokat, biztosan azért, mert ő is szereti a gyerekeket.

Marci szeretné meglepni szüleit és a tesóit ajándékkal. Mézeskalácsot ad majd ajándékba mindenkinek, és természetesen valami nagyon szép rajzot. Lehet, hogy 3 rénszarvast és szánkót rajzol majd. Titkos vágya is van az idén: a fa alatt tűzoltóautót, rendőrautót és egy istállót szeretne találni, sok-sok lovacskával.

Legyen meglepetés!

Polgár Evelin, aki az alsós kategória győztese lett, viszont nem találgat előre, és levelet sem írt Jézuskának az ajándékokkal kapcsolatban. Mert ő leginkább a meglepetéseket szereti. A miskolci Kaffka Margit Általános Iskola 2. osztályos kisdiákja szerint a karácsonyban a szeretet a legfontosabb. A szeretet persze ott van mindabban, ami ezen a napon történik: abban, hogy közösen feldíszítik a karácsonyfát, abban, hogy anya ilyenkor nagyon finom vacsorát főz (a húsleves a legfinomabb), és abban is, hogy ilyenkor a nagyi is meglátogatja őket. Evelin nagyon örül az ajándékoknak is, a kistesójával közösen játszanak, és megmutatják egymásnak a játékokat. Ő rajzokkal szeretné meglepni családtagjait. Állatokat rajzol majd, mert azokat izgalmas a papíron megörökíteni.

Mindenem megvan

A felső tagozatosok kategóriáját a szintén kaffkás Nyitrai Lilla nyerte meg, aki már 6. osztályos, és Evelinhez hasonlóan rajztagozatos. Beküldött rajzának valószínűleg azért is lett nagy sikere, mert sok-sok munka van benne. Az iskolában kezdte el, majd otthon folytatta.

– Nagyon szeretem a karácsonyt – mondta lapunknak lelkesen Lilla. – Az annyira jó, amikor este van, és békességben együtt a család.

Lilla szívesen segít mindenben. Feldíszíti a karácsonyfát, és a vacsora előkészületeiben is részt vesz. Majd elárulja: néhány éve rájött a titokra. Arra ugyanis, hogy az ajándékokat anya teszi a fa alá, nem pedig a Jézuska, de ez természetesen semmit nem von le az ünnep szépségéből. Amikor azt kérdezzük tőle, hogy mit szeretne kapni, szerényen csak annyit válaszolt:

– Nincs semmi titkos vágyam. Nekem mindenem megvan.

ÉM-HE


Miskolc - Több száz gyönyörű rajz közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legszebbeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában