Helyi közélet

2012.12.04. 09:24

Nyitva lesznek a Miskolci Egyetem kapui

Miskolc - A középiskolák végzőseit várja nyílt napra a Miskolci Egyetem december 5-én és 6-án.

Miskolc - A középiskolák végzőseit várja nyílt napra a Miskolci Egyetem december 5-én és 6-án.Nyílt napot tart a Miskolci Egyetem szerdán és csütörtökön annak érdekében, hogy az egyetemi jelentkezés előtt álló középiskolások jobban megismerkedhessenek az intézmény képzési palettájával, az ott folyó munkával.

Mindkét nap délelőtt 9 órára várják a diákokat az egyetem díszaulájába, ahol Patkó Gyula rektor mond köszöntőt. Ezt követően a karok bemutatkozását hallgathatják meg az érdeklődő fiatalokat az A/6-os épületbe.

A nap természetesen nem csak hivatalos tudnivalókból áll, hanem színes kísérő programokból is. A diákok részt vehetnek műhely- és laborlátogatásokon, valamint látványos fizikai kísérleteken is. A kari programok ugyanilyen izgalmasnak ígérkeznek. Csak néhány ezek közül: a Műszaki Földtudományi Karon a középiskolások megtekinthetik többek között a tanbányát és az ásványgyűjteményt, a Műszaki Anyagtudományi Karon pedig sok-sok titokra derül fény.

Gépészmérnöki és Informatikai Karon a kar saját készítésű autóját is megcsodálhatják a diákok, az Állam- és Jogtudományi Karon pedig egy tárgyaláson próbálhatják ki rátermettségüket az érdeklődők. A Gazdaságtudományi Kar többek között játékos feladatokat kínál, a Bölcsészettudományi Karon pedig igazán a fiatalokat érdeklő téma várja a középiskolásokat: szerelem és párválasztás szociológiai szempontból.

Akit pedig az Egészségtudományi Kar képzései érdekelnek, akár utazást is tehetnek az emberi testben.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában