Helyi közélet

2012.12.22. 13:34

Nem készültek a világvégére

Miskolc - Kevesen hitték el, hogy itt a világvége. Miskolc belvárosában legalább is nem találkoztunk olyan emberrel, aki készült volna a mindennek véget vető sötétségre.

Miskolc - Kevesen hitték el, hogy itt a világvége. Miskolc belvárosában legalább is nem találkoztunk olyan emberrel, aki készült volna a mindennek véget vető sötétségre.Miskolcon nem várták a világvégét az emberek. Azt mondták: ostobaság.

Geréb Zoltánnak sem a világvége jut először az eszébe, amikor azt kérdezzük tőle, tudja-e miről híres december 21-e. Neki ez a nap a téli napfordulót jelenti, csak később jön rá, hogy sokan a világvége eljövetelét tulajdonítják eme dátumnak.

– Nem hiszek ebben, én Jézus eljövetelét várom – mondta lapunknak.

– A világvége alapja az a maja naptár, ami erre a napra teszi egy 5200 éves ciklus végét. De ez nem világvégét, hanem dimenzióváltást jelent – magyarázza.

Megtudjuk, ez mindenképpen jó nekünk hiszen egy szinttel feljebb kerülünk, és magunk mögött hagyjuk a rosszat.

Nem spájzoltak

Fiatal párral találkozunk, Galambos Viktorral és feleségével, Enikővel. Határozottan állítják, ők sem hisznek a világvégében. Nem spájzoltak be, és nem építettek bunkert sem maguknak. Viktor szerint ez az egész világvége-hangulat csak arra jó, hogy egyesek kihasználják az emberek hiszékenységét. Enikő hozzáteszi, 2007-ben is azt mondták, hogy bizonyos bolygók együttállása miatt szörnyű természeti katasztrófák pusztítják majd el a világot. Enikő egyébként a biztonság kedvéért tudományos bizonyítékok után kutatva elolvasta a NASA jelentését, amelyből kiderül, nem közeledik semmilyen bolygó a Föld felé, ami esetleg lakóhelyünk halálát okozná.

Találkozunk egy boldog emberrel is, Ács Ödönnel, aki ugyan tudja, hogy sokan a világvégét várják, de neki ez a nap azért emlékezetes, mert épp most békült ki a barátnőjével.

– A világvégében viszont nem hiszek, ostobaság, akárki mondta – csóválja a fejét. – Hallottam, hogy vannak, akik összevásároltak mindenfélét, és túlélőcsomagot állítottak össze maguknak. Az unokatestvérem Kanadában él, valamelyik nap azt írta, ott sem hisznek a világvégében, így nem is készültek rá. Viszont jó partikat rendeznek ennek kapcsán.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában