Helyi közélet

2012.12.09. 16:22

Meglepetésre vadásztak

Miskolc - Vasárnap délelőtt főleg nézelődök járták a pavilonsort, a „bronzvásárlók” távol maradtak.

Miskolc - Vasárnap délelőtt főleg nézelődök járták a pavilonsort, a „bronzvásárlók” távol maradtak. „Az ajándékokat már év közben megvásároltam, most azért jöttem, hogy magamnak vegyek valamit”, mesélte Demeter Szabó Anna a miskolci főutcán, ahol a bronzvasárnap ellenére viszonylag gyér forgalomról panaszkodtak az árusok. Demeter Szabó Anna öt unokája főleg ruhaneműt kapott, de mint mesélte, visz valamilyen apró ajándékot az idősek klubjába a barátainak is. Arra a kérdésünkre, hogy mennyit szánt a karácsonyi bevásárlásra, azt válaszolta: „Keveset, mert nagyon alacsony a nyugdíjam”.

Kicsi, de személyes ajándék

Miskolc belvárosában mások is inkább nézelődtek, de a legtöbben megálltak Viszlai Zsolt standjánál. A férfi a felesége által gyártott, saját készítésű ajándéktárgyakat árult, de a legkurrensebb portékának a zsinóros üvegek bizonyultak. Ahogy mesélte, az érdekes formájú üvegekre ragasztják zsinórt, aztán a díszítést egyedi és titkos módszerrel helyezik el rajta.

Ott jártunkkor éppen Czeczán Dalma érdeklődött az iránt, hogy lehet-e „macis” üveget venni, mert a bátyja a Miskolci Jegesmedvék nagy rajongója, és őt szívesen meglepte volna egy zsinóros üveggel. „Raktáron” nem volt ilyen ajándéktárgy, de manapság egy jó üzletember rugalmas, Zsolt névjegykártyát nyomott a lány kezébe, mondván: ha átküldi e-mailben az üvegre szánt mintát, elkészítik számára.

Kérdésünkre Dalma elmondta: azért jöttek a belvárosba a barátnőjével, hogy ajándékokat nézzenek; nem biztos, hogy vásárolnak, de előtte mindenképpen szeretnének körülnézni. A lány elmondása szerint családtagjait és barátait szeretné megajándékozni, de túl sokat nem tud vásárlásra szánni, megpróbálja személyenként 600-1000 forintból kihozni.

Hátha valami megtetszik

Barátnője, Petik Eszter is a barátoknak, családtagoknak keresett ajándékot. Mint mesélte, még nem alakultak ki benne konkrét elképzelések, a vasárnap délelőttöt ezért a nézelődésre szánta. Ahogy mondta, abban reménykedik, hogy megtetszik neki valami.

A Centrumtól a Forintig érő pavilonsorban termelői méztől kötött sapkáig minden kapható, ezek iránt volt is érdeklődés, de számos „profi” üzlet nem foglalkozott a bronzvasárnapban rejlő lehetőségekkel, és annak ellenére zárva tartott, hogy ilyenkor számítani lehet be-betérő vásárlókra. Csendes volt még az ízek kertje is, mindössze egy pavilonban kínálták a Miskolczi kolbászt és a forralt bort.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában