Helyi közélet

2012.12.17. 15:03

Megkérdezik, vagy megjelölik a komlóstetőieket?

Miskolc - Az MSZP szerint listázás, a Fidesz szerint közvéleménykutatás.

Miskolc - Az MSZP szerint listázás, a Fidesz szerint közvéleménykutatás.„A komlóstetői háziorvosi rendelők elköltöztetése miatt kialakult lakossági ellenállás elfojtása érdekében a terület fideszes önkormányzati képviselője, Gazdusné Pankucsi Katalin, egy vagy több segítőjével karöltve járja a Komlóstetőt és aláírásokat erőltetnek ki a lakosoktól” – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Szihalmi Péter, az MSZP miskolci alelnöke és Bartha György, az MSZP frakcióvezető-helyettese. „A bejelentők elmondták, aki nem írja alá az ívet annak neve mellé egy jelölés kerül. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé megtesszük a megfelelő lépéseket, hogy hivatalos útra terelődjön az ügy. Továbbá követeljük, hogy dr. Kriza Ákos, polgármester is rendeljen el vizsgálatot az állítólagos listázással kapcsolatban. Felszólítjuk Gazdusné Pankucsi Katalint, hogy mondjon le képviselői mandátumáról” – fogalmaztak a képviselők.

A köz véleményére vagyunk kíváncsiak: maradjanak- e a vasgyári SZTK-ban a körzeti orvosi rendelők, vagy ne? - ezt már Gazdusné Pankucsi Katalin mondta, ugyancsak hétfőn tartott sajtótájékoztatóján. "A komlóstetői 71-es és 73-as számú körzeti orvosi rendelőket 2009-ben a szocialista városvezetés, a lakosság megkérdezése nélkül költöztette el. A komlóstetői Báthory soron lévő nyugdíjas klub helye a közeljövőben felszabadul - eredetileg is itt voltak a rendelők - így lehetőség nyílhat az eredeti állapot helyreállítására. Mi azonban mindenféleképpen szeretnénk az érintett polgárok véleményét megkérdezni. A helyi népszavazásnál nagyságrendekkel olcsóbb a helyi, reprezentatív mintán alapuló közvélemény-kutatás. Ennek eredményeit 2013 februárjában megismertethetjük a közvélemény-kutatás eredményeit az érintettekkel.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában