Helyi közélet

2012.12.20. 13:46

Mályi: Cserebere a légimentésért

Mályi - A légimentőknek megfelelne az új terület, de a képviselők döntenek.

Mályi - A légimentőknek megfelelne az új terület, de a képviselők döntenek.Lehet, hogy mégis felépítheti bázisát Mályiban a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. A község polgármestere, Viszokai István segítségével ugyanis találtak egy olyan területet, amely minden szempontból alkalmas lenne a bázis létrehozására. Ez az ügynek már a sokadik fejezete. Ugyanis, mint arról hírt adtunk, a korábban kiszemelt terület átadására a mályi képviselő-testület nemet mondott, és Mályi néhány lakója is tiltakozott, mert féltek a helikopterek okozta zajtól, bár a polgármester szerint a kényelmetlenség mindössze két ház lakóit érintette volna. A képviselők döntése után a légimentők lemondtak a mályi bázisról, de mivel a polgármester szívügyének érzi a súlyos sérültek mentését, két másik területet ajánlott föl. Ezt a két helyet szerdán tekintette meg a légimentők első pilótája. Ezek azonban nem feleltek meg a célnak. A Kistokaj területén, de a mályi önkormányzat tulajdonában lévő terület fölött ugyanis túl sok légvezeték húzódik, a másik, a Vezér utca végén található területen pedig a közművesítés került volna meglehetősen sokba. A bejárás alkalmával azonban Viszokai István figyelmes lett egy újabb területre, mely a téglagyár háta mögött húzódik, a lakóházaktól 250 méterre helyezkedik el, és két ipari épület is takarja. Tehát a fekvése ideális, csak annyi a baj vele, hogy magánkézben van. A polgármester azonban felkereste a terület tulajdonosát, Árvai Attila vállalkozót, aki felajánlotta, hogy elcseréli földjét az önkormányzati területtel, mivel ő is fontosnak tartja a légimentők munkáját.

Ha úgy döntenek

Úgy tűnik, megoldódni látszik a probléma, már csak a képviselő-testületnek kell rábólintania a cserére és az átadásra. Újabb lakossági fórumot nem tartanak, tette hozzá Viszokai István, csak a Vezér utcán lakókat tájékoztatják az újabb elképzelésekről.

Mint arról korábban írtunk, a légimentők uniós támogatással szeretnék létrehozni az országot lefedő, 60 kilométeres körzetekből álló hálózatot, amelynek 3 bázisa már adott, a többire egységes tervvel pályáznának. Az egyik feltétel, hogy a földterület állami tulajdonban legyen.

ÉM-HE


Kapcsolódó cikkek:

Mályi - Hol lesz az új légimentő bázis? Mályiban vitát kavart a kérdés. A mályi képviselő-testület hétfő esti ülésén (4 nem 3 igen arányban) úgy döntött, nem adja oda azt a területet a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek, melyen új bázisukat építenék meg.

Mályi - Mályiban valósítaná meg az ország 7 légibázisának egyikét a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában