Helyi közélet

2012.12.12. 15:45

Lillafüreden homokkal a síkosság ellen

Miskolc - A tél "ellen" a város költségvetésében 63 millió forint került elkülönítésre.

Miskolc - A tél "ellen" a város költségvetésében 63 millió forint került elkülönítésre.Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kezelésében lévő közúthálózat téli gépi síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkáit, a szóróanyag beszerzését, a szóróanyag folyamatos biztosítását az AVE Miskolc Kft. végzi - tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetője. - A miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját állományú létszámmal hóügyeleti diszpécserszolgálatot működtet 2012. november 15. – 2013. március 15. között, 1 fő hóügyelet vezetővel és 4 fő hóügyeleti diszpécserrel.

Megtudtuk: az AVE Miskolc által biztosított szórógépek, rakodógépek rendelkezésre állási szintjét, a házi készenlétbe, telephelyi ügyeletbe rendelt gépek, gépkezelők számát a hóügyelet diszpécserszolgálata határozza meg a meteorológiai előrejelzések alapján. A feladat végrehajtását az ügyeletben rendelkezésre tartott autónak az elrendeléstől számított 1 órán belül, a házi készenlétben lévő autóknak 2 órán belül el kell kezdeni.

A Városgazda kézzel, géppel

- A kézi síkosságmenetesítés teljes mértékben a Városgazda feladata, melyet 5 db kisgéppel és a közfoglalkoztatotti létszámmal lát el. - jelentette ki Pásztor Imre. - A szükséges létszám vezénylését az Országos Meteorológiai Szolgálattal kötött szerződés szerinti előrejelzések alapján határozzák meg.

Kiderült az is, hogy eddig több mint 70 darab, a kézi síktalanításhoz szükséges anyaggal feltöltött tárolóedényt helyeztek ki a közintézmények közelébe, a belvárosban, a villamos és buszmegállók környékére. A kihelyezés továbbra is folyamatos, hamarosan minden forgalmasabb helyre jut a tárolóedényből. Ezeket többféle, síktalanításra alkalmas szóróanyaggal töltötték fel. Ahol védeni kell a fásszárú növényeket, ott környezetbarát, kalcium-kloriddal kezelt zeolit, egyébként só és homok keveréke került a tárolókba. Kivételt képeznek azok a területek – így például Lillafüred –, ahol csak homokot lehet használni.

A munkálatokra a felhasznált összeg az időjárás függvénye, az elszámolás mindig utólag történik: 2012-ben erre a város költségvetésében 63 millió forint került elkülönítésre.

ÉM-JLI



Miskolc - Ismét útszűkülettel találkozhatnak a Hideg-soron autózók, ugyanott ahol néhány héttel ezelőtt.

Lillafüred - Még nem olyan nagyok, mint például két esztendeje, de nőnek és híznak a jégcsapok Lillafüreden is.

Miskolc - Azzal, hogy napközben sem emelkedik a hőmérő higanyszála pluszba, lassan befagynak állóvizeink, így a festői környezetben található Hámori-tó is Lillafüreden. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában