Helyi közélet

2012.12.01. 15:54

Különleges hajó- és repülőgépmodellek az Adyban

Miskolc - Hajó- és repülőgépmodell kiállítás nyílt szombaton a miskolci modellező klubok munkáiból a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban.

Miskolc - Hajó- és repülőgépmodell kiállítás nyílt szombaton a miskolci modellező klubok munkáiból a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban.A kiállításon több, mint 40 kézzel készített, szabadon repülő valamint motoros, komoly elektronikával felszerelt rádió vezérlésű és asztali hajó és repülőgép modell tekinthető meg. A tárlat egyik érdekessége a „Stanislaw” lengyel kikötői vontatóhajó, 1 méteres, teljesen élethű modellje, amely Tardi Sándor munkája.

- A mai napig ennek a sportágnak hódolok, mert ez nem csak hobbi, hanem sport is. - mondta kérdésünkre a 72 esztendős modellező, Majdik Károly, aki 1949-től épít repülő(gép) modelleket. - Fiatalkoromban és az utánam jövő generációknak ez nagyon jó nevelő, oktatú hatású foglalatossága volt, s az ma is.

Minimum 15 ezer forint

Az idős szakember elmondta azt is, hogy a diósgyőri kiállításon az 50-es, 60-as évek versenygépei mellett a mai kor legmodernebb repülőit (rádió távirányításút, motorost, műrepülőt) és helikopter modelleket is megtekinthetnek az érdeklődők. És, hogy mennyit kell rá áldoznia annak, ha valaki el szeretne kezdeni modellezni?

- 15-20 ezer forintot minimum, de 150-200 ezer forintba is kerül egy-egy versenymodellnek a megvalósítása, kivitelezése. - árulta el Majdik Károly, aki hozzátette, hogy azok, akik kiállítottak az országos- és nemzetközi viadalokon versenyzők is egyben.

- Ez a kiállítás megismerteti a közönségét azzal, hogy mit is csinálunk és akik szeretnének mindezzel foglalkozni, azokat szeretettel várjuk. - tette hozzá.

A diósgyőri hajó- és repülőgépmodell kiállítás december 9-ig tekinthető meg naponta 9 órától.

JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában