Helyi közélet

2012.12.30. 16:30

Korszerűsödhet a szennyvíztisztító Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Megújulhat a város határában álló szennyvíztisztító telep egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően.

Kazincbarcika – Megújulhat a város határában álló szennyvíztisztító telep egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően.

A 2012-es esztendő utolsó munkaterv szerinti ülésén tájékoztatót hallgattak meg a képviselők a mucsonyi út mellett található szennyvíztisztító telep tervezett korszerűsítésével kapcsolatban.

A „Kazincbarcika város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és kapcsolódó fejlesztések” című pályázat beadását már egy korábbi határozatával támogatta a grémium. A megvalósíthatósági tanulmány, a költség-haszon elemzés és a környezetvédelmi engedélyeztetési dokumentációk a terveknek megfelelően elkészültek, s a pályázatot december 6-án benyújtotta az önkormányzat.

Kedvező elbírálás esetén a beruházás 2013 augusztusában kezdődhet el, s a projekt várhatóan 2015 szeptemberében fejeződik be.

A több mint 2 milliárd forintos beruházás megoldást jelenthet a szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztésére, és a gyakran jelentkező kellemetlen szaghatás megszüntetésére is.

- Göndör Judit - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában