Helyi közélet

2012.12.15. 18:20

Kiemelkedő munkát végzett Miskolc a Mobilitás Héten

Miskolc - Az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvényeinek elismeréseként Miskolc városa is oklevelet kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

Miskolc - Az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvényeinek elismeréseként Miskolc városa is oklevelet kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.Az önkormányzatok és civil szervezetek lelkes szervezőmunkájának is köszönhető, hogy az Európai Mobilitási Hét idei magyarországi eseménysorozata minden korábbinál sikeresebben zajlott le – mondta el Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2012. december 11-én, Budapesten. A szaktárca eredményeket összegző szakmai konferenciáján elismeréseket adtak át a legjobban teljesítő helyhatóságoknak és munkatársaiknak.

Schváb Zoltán kifejtette: a nemzeti koordinációt végző fejlesztési minisztérium támogatásával 2012-ben ismét sikerült felülmúlni a korábbi évek rekordját. A tavalyi 105 településhez képest idén 112 regisztrált önkormányzat csatlakozott az Európai Mobilitási Hét kezdeményezéshez. A nemzetközi összevetésben ezzel Magyarország Ausztria, Spanyolország és Franciaország után a negyedik legjobb teljesítményt nyújtotta.

Oklevelet vehetett át a rendezvénysorozat helyi programjainak előkészítésében legjobban teljesítő öt önkormányzat és további húsz helyhatóság - köztük Miskolc - kiemelkedő munkájáért.

- Dobos Tímea szóvivő M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában