Helyi közélet

2012.12.18. 12:17

Ezüstérmet nyertek és nem az aranyat veszítették el

A napokban Romániában rendezték az U20-as, divízió II/A-s jégkorong világbajnokságot. A csapatok egy hétig Brassóban játszottak. A tornán hat válogatott vett részt, így a csapatok ötször léptek pályára.

A napokban Romániában rendezték az U20-as, divízió II/A-s jégkorong világbajnokságot. A csapatok egy hétig Brassóban játszottak. A tornán hat válogatott vett részt, így a csapatok ötször léptek pályára.Magyarország gárdája három győzelmet aratott a rendes játékidőben, egyszer nyert a hosszabbításban, egyszer pedig kikapott.

– A Japántól elszenvedett 7-2-es vereségünk azt jelentette, hogy a távol-keletiek jutottak az első osztályba, a divízió I/B-be – kezdte Miskolczi Márk, a magyar válogatott csatára, a a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás együttesének tagja, aki mellett még az ugyancsak miskolci Nagy Krisztián és Ritó László és magára ölthette a címeres mezt Brassóban. – Az első hely megszerzése volt a célunk, amelyet nem sikerült megvalósítanunk és ezt valamennyien nagyon sajnáltuk, sajnáljuk. Nekem a mostani volt életem első világbajnoksága, s mondhatom, hogy amikor kifutottam a jégre, mindig felemelő érzések kerítettek hatalmába.

Kicsik, de gyorsak

Az aranyérem sorsa tehát a Japán – Magyarország összecsapáson dőlt el. Arra a kérdésre, hogy mi döntött az ázsiaiak javára, a Macik tehetséges fiatalja így felelt:

– A japánok ugyan kicsik, de nagyon gyorsak, taktikusak, kiváló erőben vannak, őket legyőzni szinte lehetetlenség – folytatta Miskolczi Márk. – Ez az embert próbáló feladatot mi sem tudtuk elérni, ennek ellenére magam is azt vallom, mint kanadai szövetségi edzőnk, Tim Kehler, aki „mellesleg” a Jegesmedvék vezetőedzője. Nos, trénerünk így fogalmazott: „Megnyertük az ezüstérmet és nem az aranyat veszítettük el.” Személy szerint sokat gondolkoztam már azon, hogy mi történik akkor, ha a japánokkal nem az első, hanem csak az utolsó fordulóban meccselünk, de végül arra a megállapításra jutottam, hogy bármikor találkozunk velük, kikapunk tőlük. Egyébként harcos erényeket csillogtattunk és a nyitányon elszenvedett kudarc után lábra álltunk.

A meccs legjobbja

Miskolczi Márkot a japánok elleni meccsen a legjobb magyar játékosnak választották a szervezők annak ellenére, hogy nem ízlelte meg a gólszerzés örömét.

– Minden vágyam az volt, hogy a világbajnokságon legalább egyszer a kapuba találjak, de ez beteljesületlen álmom maradt – közölte a szép reményű sportoló. – Öt gólpasszt adtam, végső soron pedig ez sem rossz. Tizenkilenc esztendős vagyok, a jövő év augusztusában töltöm be a huszadikat, nagyon remélem, hogy pályafutásom során valamelyik utánpótlás, vagy felnőtt magyar válogatottban még kifuthatok a jégre és egyszer aranyérem is lesz majd a nyakamban.

ÉM-KT


Első éves a jogászképzésen

Miskolczi Márk a sportolás mellett tanul. Első éves a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogászképzésén, hamarosan már a vizsgákon kell számot adnia tudásáról. Az idén még több Mol-ligás találkozó is vár rá. Nagyon várja már a karácsonyi ünnepeket és a szilveszteri mulatságot, hogy egy kicsit kikapcsolódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában