Helyi közélet

2012.12.04. 19:08

Elvárás: az igazgató ne csak a zenéhez értsen!

Miskolc - Vajon miért nem támogatja a miskolci önkormányzat kulturális bizottsága Nagy Albertet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjának egyetlen jelöltjét? És vajon miért tartózkodtak a Fidesz-KDNP frakcióhoz tartozó képviselők a szavazáskor?

Miskolc - Vajon miért nem támogatja a miskolci önkormányzat kulturális bizottsága Nagy Albertet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjának egyetlen jelöltjét? És vajon miért tartózkodtak a Fidesz-KDNP frakcióhoz tartozó képviselők a szavazáskor?Elsőként Molnár Pétert, a bizottság elnökét kérdeztük, de ő csak annyit válaszolt lapunknak, hogy mivel zárt ülésen történt a szavazás, nem adhat bővebb felvilágosítást. Érdeklődtünk Kiss Gábor alpolgármesternél is, aki jelezte: nem volt ott a bizottsági szavazáson, tehát nem ismeri a tagok álláspontját, de az igazgató személyével kapcsolatos elvárásokról szakmai egyeztetést előzőleg tartottak. Ezen az az álláspont alakult ki, hogy az új igazgatónak nem csak zenei képzettségének, de gazdasági és vezetői tapasztalatának is lennie kell. Hozzátette: a közgyűlés decemberi ülésén dönt majd arról, hogy támogatja-e Nagy Albertet vagy sem. Kiss Gábor elmondta azt is: a Miskolci Szimfonikus Zenekar életében nem várhatók óriási átalakulások. Minimális profiltisztítás azonban szükséges. Felmerült például, hogy a Művészetek Háza ne tartozzon a zenekarhoz, inkább a kulturális intézményekhez. Ez azonban a zenekar koncertjeit nem érintené.

Czimer Sándor, a zenekar szakszervezeti elnöke azt mondta portálunknak: el sem tudja képzelni, hogy a kulturális bizottság miért nem támogatja Nagy Albertet. Az elnök szerint ebben az ügyben nem szabad politikai döntést hozni, hiszen nincs jobboldali vagy baloldali zene, a szakmai szempontokat kell figyelembe venni.


Miskolc – A szakmai bizottság igen, a kulturális bizottság viszont nem támogatja Nagy Albertet.

Miskolc – Változásokra és nyitottságra van szüksége a zenekarnak a fejlődéshez, mondta az igazgatójelölt.

Miskolc – Nagy Albertet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar fagottosát látná szívesen a társulat a zenekar igazgatói posztján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában