Helyi közélet

2012.12.14. 14:17

Csattanó - Régi világ

Az esemény nagyon régi időre, 52 évre nyúlik vissza. Az eset 1960-ban történt községünkben, az akkori tanácsi testület egyik ülésén.

Az esemény nagyon régi időre, 52 évre nyúlik vissza. Az eset 1960-ban történt községünkben, az akkori tanácsi testület egyik ülésén.

A tanácsülések (nem úgy, mint ma) az esti órákban kezdődtek, amikor a falusi paraszt emberek már elvégezték az állatok ellátásával kapcsolatos tevékenységüket. Tehát, este 9 órai kezdettel és sokszor éjfél után ért véget. Ezért bizony egyik-másik paraszt bácsi az ülés alatt elbóbiskolt. Így esett meg, hogy bizony Bálint bácsival is ez történt, mint a napi munkában megfáradt paraszt bácsival.

Az egyik napirend végén az ülést levezető elnök szavazásra tette fel az elhangzott határozati javaslatot. Ekkor Bálint bácsi is felriadt álmából és igennel szavazott. Szemben ülve Bálint bácsival, láttam az eseményt és rákérdeztem Bálint bácsira, hogy mire szavazott. Ő hirtelen feltalálta magát (jó paraszti esze volt) s a mellette ülő Györgyre mutatva azt mondta, hogy arra, amire Gyuri. Ekkor kitört a nagy kacaj a tanácstagok között. Persze a tanácsülés tovább folytatódott a maga medrében és komolyan. Az esemény viszont egy ideig szóbeszéd tárgya maradt.

Azt gondolom, ma már nem történnek hasonló esetek, mert a testületi ülések nappal vannak, a paraszt bácsik pedig a falunkból mind kihaltak. Az írás címének ajánlom: ,,Régi világ".

- Öreg focista - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában