Helyi közélet

2012.12.14. 10:19

Csattanó - Csípős ünnep

A tavalyi augusztus 20-a emlékezetes nap marad számomra. Mint minden évben, igyekeztem méltón megünnepelni legnagyobb nemzeti ünnepünket: rendezvényeken való részvétellel, ünnepi műsorok nézésével.

A tavalyi augusztus 20-a emlékezetes nap marad számomra. Mint minden évben, igyekeztem méltón megünnepelni legnagyobb nemzeti ünnepünket: rendezvényeken való részvétellel, ünnepi műsorok nézésével.Bár nem vagyok édesszájú, kíváncsi lettem az ország tortájára, és szerettem volna megkóstolni. Csakhogy nem is volt olyan egyszerű hozzájutni. Végül a harmadik cukrászdában tudtam vásárolni egy szeletet potom 500 Ft-ért. Hazafelé, a buszra várakozva éreztem, hogy valami csiklandoz, bizsereg, mászik a hátamon, a ruhám alatt. Rosszat sejtettem, de mégsem vetkőzhettem le az utcán, forgalmas helyen, több ember szeme láttára. Még rendőrt hívtak volna közszemérem elleni vétség elkövetése miatt, vagy mentővel vitetnek el. Ezért egy hölgyet kértem meg hirtelen, hogy nézze meg, mi az. Ő segített is, de úgy, hogy félig agyonnyomta rajtam a drazsat. De a bogárnak még volt annyi ereje, hogy három helyen belém engedte a fullánkját.

Nam vagyok ugyan különösképp allergiás - szerencsére - a rovarcsípésekre, de estére megduzzadt, tüzes lett a helye, fájt és viszketett egyszerre. Egy hétig kalcium tabletta, krém, ecetes-vízes borogatás következett. A helye sokáig látszott. S hogy milyen volt az ország tortája? Nekem nem ízlett (én sokkal finomabbat sütök, ha néha édességre fáj a fogam) és túl sokba is került.

- Lukácsné Tóth Annamária - 

Címkék#csattanó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában