Helyi közélet

2012.12.04. 10:54

Arcok a megyéből: Kis Virág sportszervező, edző - "Néha egy Edda koncert belefér"

Miskolc - Több, mint 10 évig volt aktív karate versenyző a 3. danos Kis Virág, aki a megyei Sportintézet munkatársa.

Miskolc - Több, mint 10 évig volt aktív karate versenyző a 3. danos Kis Virág, aki a megyei Sportintézet munkatársa.Osztálytársakkal együtt kezdtem el karatézni 1992 szeptemberében még a Vörösmarty Általános Iskolában, és dr. Mészáros János edzéseit kezdtem el látogatni. - emlékezett a kezdetekre Kis Virág, a megyei Sportintézet sportszervezője, a Justitia Fuji-Yama SE 3. danos mestere. - Aki még aktívnak mondható ebből a csoportból nem más, mint Cselepák Péter. Mi maradtunk az akkor közel 150 fős csoportból. 1994-től 2006-ig voltam aktív versenyző, sok nemzetközi viadalon részt vettem az Egyesült Államoktól Svédországon keresztül Franciaországig, de Itáliába is eljutottam a karaténak köszönhetően.

Formagyakorlat, vagy küzdelem? - vetettük fel. Mint megtudtuk Kis Virág először katázott, azaz a formagyakorlatban versenyzett, aztán egy idő után jött a kumite, vagyis a küzdelem. 1999-től folyamatosan tagja volt a válogatott keretnek. Sőt! 1999 nyarán St. Maxime-ban a Felnőtt Női Világkupán a válogatottal csapat kumitében bronzérmes lett. A Miskolci Karate Világkupákon is több ízben állt a dobogón: összesen 3 arany, 2 ezüst és 4 bronzérem volt kitartásának gyümölcse.

Nagy létszámú csoportok

- Sokan 5-6, vagy akár 10 évnyi kihagyás után is visszatérnek hozzánk edzeni, míg vannak, akik már a gyermekeiket kísérik el hozzánk. - folytatta a Sensei. - A 80-as években és a 90-es esztendők elején újdonság volt Magyarországon a karate. Nagyon nagy létszámú csoportok kezdtek akkoriban bele a karatéba. Az újdonság mellett talán a Linda sorozatnak, a Bruce Lee- és a Jackie Chan filmeknek is volt szerepe.

Az aktív sportpályafutás mellett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karát végezte el a sportoktató, aki vallja: a karate többek között arra nevel, hogy kitartóak legyünk, betudjuk osztani az időnket, jól tudjunk összpontosítani, és amit elszeretnénk érni, azt meg is tudjuk valósítani mindezek alapján. Kis Virág nem mellékesen 2004 októberétől a megyei Sportintézetben dolgozik, mint sportszervező és a 32 megyei sportági szövetség munkáját segíti. Kiemelten foglalkoznak a diáksporttal, a fogyatékosok sportjával, egyszóval sokrétű a munkája.

- Amikor tehetem - évente egy-két alkalommal - , akkor az Edda koncertjeinek vendége vagyok. - árulta el, ugyanakkor nagyon szeret kosárlabdázni, vagy éppen moziba menni, ám szabadideje nem sok van, hiszen hétvégenként az ország valamelyik pontján versenyeken segíti tanítványait, hogy minél jobb eredményeket érjenek el.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában