Helyi közélet

2012.12.06. 18:04

A KDNP a családot tekinti alapértéknek

Miskolc - A jövő esztendőben bevezethetik a családi csődvédelem intézményét, mondta csütörtök délután megtartott sajtótájékoztatóján Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, a párt alelnöke.

Miskolc - A jövő esztendőben bevezethetik a családi csődvédelem intézményét, mondta csütörtök délután megtartott sajtótájékoztatóján Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, a párt alelnöke.Harrach Péter kifejtette: pártja a családok és a szociálisan rászorulók védelmét tartja a legfontosabb feladatának. Emlékeztetett rá: a KDNP kezdeményezésére a családok védelméről sarkalatos törvény született, amiben deklarálták, hogy már egy szülő és egy gyermek kapcsolatát is családnak tekintik, tehát nem igaz a pártot támadók álláspontja, hogy a kereszténydemokraták csak az ép családokat ismeri el, igaz - tette hozzá - ideálisnak azt tekintik, ha a gyermek testvérei és szülei körében nevelkedik. A KDNP álláspontja szerint minden gyerek egyformán fontos, hangsúlyozta Harrach Péter, hozzátéve: küszöbön áll az új Polgári törvénykönyv elfogadása, amiben a családjogi kérdésekben is főleg a KDNP munkája érhető tetten, és ebben differenciálnak a házasságban és az élettársi kapcsolatban élők között. Harrach Péter a sajtótájékoztatót követően a Fráter György Katolikus Gimnázium aulájában "Családi Magyarország" címmel tartott előadást.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában