Helyi közélet

2012.11.28. 23:08

Vita a Szivárvány óvodáról

Miskolc - Szivárvány óvoda: a szocialisták kérdeztek, a Fidesz válaszolt. A közgyűlés is tárgyalta.

Miskolc - Szivárvány óvoda: a szocialisták kérdeztek, a Fidesz válaszolt. A közgyűlés is tárgyalta.A szocialisták kérdéseket tettek fel a Szivárvány óvoda építésének csúszásával kapcsolatban.

Szihalmi Péter, a párt miskolci alelnöke és Bartha György önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták: „Amennyiben Kiss Gábor alpolgármester és Seresné Horváth Zsuzsanna, a terület fideszes önkormányzati képviselője foglalkoztak volna a projekttel, akkor az óvoda kész lett volna 2011.szeptember elejére.” A szocialisták, korábbi, önkormányzathoz intézett kérdéseiket is megismételték, többek között: „Ki és mit akar eltitkolni ennyire a közvéleménytől? Valóban a Közbeszerzések Tanácsánál feljelentették az önkormányzatot a közbeszerzési törvény, illetve az esélyegyenlőség megsértéséért?”

Önálló napirend

„A miskolci közgyűlés, a szocialista sürgősségi indítványt elfogadva egy önálló napirendi pontot szentelt a témának” – írta közleményében Seresné Horváth Zsuzsanna. Hozzátette: megismétli a válaszokat. „Senki nem titkolózik, csak a szocialista és DK-s önkormányzati képviselők nem beszélnek egymással. A hivatal azon dolgozik, hogy minél hamarabb rendeződjön az ügy... A Közbeszerzési Tanácsnál valóban történt megkeresés. A Hatóság válaszokat kér 15 napon belül bizonyos kérdésekre. Valóban módosították a kivitelezői szerződést, most a projektért felelősök azon dolgoznak, hogy a hibát kijavítsák...az óvoda átadásának a határideje 2013. március 20.” – áll a közleményben.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában