Helyi közélet

2012.11.21. 21:52

Új, stabilabb vízszállítót kapnak tűzoltóink

Budapest - Borsod megyébe is jut abból az új, hazai gyártású vízszállító járműből, amit pénteken ad át Pintér Sándor belügyminiszter az érintett tűzoltó-parancsnokságoknak, tudtuk meg Hajdu Márton tűzoltó századostól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjétől.

Budapest - Borsod megyébe is jut abból az új, hazai gyártású vízszállító járműből, amit pénteken ad át Pintér Sándor belügyminiszter az érintett tűzoltó-parancsnokságoknak, tudtuk meg Hajdu Márton tűzoltó századostól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjétől.A fejlesztés első ütemében ez évben összesen kilenc darab hétezer literes, terepen is bevethető, összkerékhajtású vízszállító gyártása fejeződött be. A járművek felépítménye saját fejlesztésű és gyártású, elkészítésük összesen 760 millió forintba került. Továbbfejlesztették a hétezer literes víztartályokat, így az új modellek stabilabbak, csökkent a borulás veszélye. A járműátadáson várhatóan bemutatkozik az ugyancsak saját gyártású új, AQUADUX X 4000 tűzoltófecskendő is, valamint az új katasztrófavédelmi mobil labor csapatpróbára készülő prototípusa, tette hozzá a helyettes szóvivő.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában