Helyi közélet

2012.11.12. 11:25

Új helyre költözik a Kocsonyafesztivál?

Mi lesz a jövő évi Kocsonyafesztivállal? Valóban nem a belvárosban kap helyet?

Mi lesz a jövő évi Kocsonyafesztivállal? Valóban nem a belvárosban kap helyet?Miskolc. „A jövő évi Kocsonyafesztivál kiszorul a miskolci főutcáról. Igaz a hír?” – merült fel a kérdés Észak Agora levelezőfórumunkon. És ennek kapcsán az is érdekelte levelezőinket: egyáltalán megrendezik-e ezt a téli programot. Kérdéseinkkel megkerestük Rózsa Editet, a fesztivál ötletgazdáját, szervezőjét.

Írásban a következő választ küldte: „Szívből örülök, hogy az Agóra közösségét foglalkoztatja a Kocsonyafesztivál sorsa, jelene, jövője. Tudom, hogy a város, annak polgárai, vállalkozói számára hasznos, fontos és szeretett rendezvényről van szó és teljes joggal érzik azt a magukénak...

A konkrét kérdésekre válaszolva, a 2013. évi Kocsonyafesztivál előkészítése már az idén februárban megkezdődött azzal, hogy a romániai díszvendégtől átvette a „staféta békát” a 2013. évi szlovákiai, kassai díszvendég, a Kassa EKF 2013. hivatalos delegációja, majd rendhagyó módon maga Rudolf Schuster elnök úr is...

A szervezés jelenleg a pályázati, forrásszerzési szakaszban van, hiszen annyit tudunk a fesztivál programjaira, költségeire fordítani, amennyit megteremtünk, amennyi támogatást kapunk. Ennek fényében valóban felmerült alternatív – VÁROSI!– helyszín is éppen a költségek csökkentése miatt. Rendkívül nagy anyagi és szervezési teherrel, nehézséggel jár évről évre fenntartani a főutcai helyszínt, gondoljunk csak a villamos közlekedésre, amelynek időszakos szüneteltetése megfizethetetlen számunkra. Hasonlóan a takarítás, az építés/bontás, a házak elhelyezésének, kialakításának költségei és még sorolhatnám...”

Szigorú feltételek

„...Gőzerővel folyik tehát a szervezés, keressük az új helyszíneket, miközben pályázatokat, kérelmeket, támogatást kérő szponzorációs- és reklámajánlatokat dolgozom ki annak érdekében, hogy a fesztivál technikai költségeit finanszírozni tudjuk. A héten azt a pályázatot is kiírjuk, amellyel megkezdődhet a legjobb, legszínvonalasabb árusok, szolgáltatók kiválasztása. Mint minden évben – köszönhetően az Agóra közösségének is – szigorú feltételekkel választjuk ki a fesztivál vásár és gasztronómiai kínálatát is.

...Mindent megteszek a jövőben is, hogy a várossal idén január 5-én aláírt együttműködési megállapodásnak a jövőben is eleget tudjak tenni és a város segítségével, támogató ajánlásával az eddig ki nem fizetett állami támogatásokat megkapjuk így végre a még meglévő kötelezettségeinket is rendezni tudjuk” – írta Rózsa Edit.

ÉM-NSZR


Miskolc - Mi lesz a jövő évi Kocsonyafesztivállal? Elkezdték már szervezni? Igaz a hír, hogy a fesztivál, most először, nem a belvárosban lesz? Ez is téma volt a napokban az Észak Agora levelezőfórumon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában