Helyi közélet

2012.11.08. 08:04

Tanúk meghallgatásával folytatódik a paneltűz-per

Miskolc - Szakértőket hallgatott meg a Miskolci Városi Bírság az avasi paneltűz felelőseinek ügyében zajló folytatólagos tárgyaláson szerdán délelőtt.

Miskolc - Szakértőket hallgatott meg a Miskolci Városi Bírság az avasi paneltűz felelőseinek ügyében zajló folytatólagos tárgyaláson szerdán délelőtt. Először az orvos szakértő ismertette a tűz és a három áldozat halála közötti ok-okozati összefüggést. Eszerint nem közvetlenül a lángok, hanem a keletkezett füst okozta a 43 éves anya, 13 éves fia és 16 éves leánya halálát.

Az orvos szakértő után az építési szakértő számolt be azokról a hiányosságokról, amelyek közvetetten ugyan, de hozzájárultak a lakástűz tragikus kimeneteléhez. Délután a tűzszakértő ismertette szakvéleményét: a tűzvészről készült felvételek tanulmányozása után megállapította, hogy már a tűzoltók megérkezése előtt égett a ház homlokzati hőszigetelése. A szakértő elmondása szerint a lángok nem terjedhettek volna át a felsőbb szintekre, ha a hőszigetelő anyag nem játszik ebben közvetítő szerepet.

A védelem több ponton is vitatta a tűzvédelmi szakértő véleményét, így előfordulhat, hogy a bírósági új szakértőt rendel ki az ügyben. Csütörtökön a tanúk meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.

ÉM-SZP


Miskolc - Senkinek se szólt, csak fejvesztve menekült: hárman haltak meg a tűzben.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában