Helyi közélet

2012.11.06. 11:17

Segítsük a vakvezetőket!

Miskolc - Egy érdekes akciót szervez a az Első Miskolci Lions Klub a Lady Lions Klub és Fressnapf Miskolcon.

Miskolc - Egy érdekes akciót szervez a az Első Miskolci Lions Klub a Lady Lions Klub és Fressnapf Miskolcon.

Az akció lényege: november tizedikén szombaton déltől a Csabai kapui Fressnapf állati áruház-amelyik az Auchanban található-bejáratánál jelen lesznek a az Első Miskolci Lions Klub és Lady Lions Klub tagjai és gyűjtést szerveznek a vakvezető kutyaképzés segítésére. A gyűjtésben való részvétel, és adakozás a vakvezető kutyák kiképzésére végtelenül egyszerű, hiszen csak vásárolni kell a boltban és kifelé a vakvezetőknek szánt eledeleket elhelyezni a gyűjtőkosárban.

Mint ismeretes a Lions mozgalom elsősorban a vakok és gyengénlátók segítését tűzte ki célul mindenütt a világon. A vakok számára számos akciót szervez,de az az állateledel gyűjtés újdonság. Az Első Miskolci Lions Klub az elmúlt évben fordult fokozott figyelemmel a vakvezető kutyaképzés felé. A vakvezető kutyák világnapján 250 ezer forinttal támogatta a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt a látássérült emberek életét segítő állatok kiképzésében.

Most az kutyák élelmezésében szeretne segítséget nyújtani a klub és ebben partnerre lelt a Fressnapf –ban. Sajnos messze nincs annyi vakvezető kutya mint amennyire szükség és igény lenne, elsősorban azért mert drága a kiképzésük. Talán ez az akció is hozzásegítheti több vak embertársunkat hogy megleljék négylábú segítőjüket.


Miskolc - A klub megalakulása óta tartják a kapcsolatot a látásukban valamilyen fokon sérült embereket képviselő szervezetekkel.

Miskolc -Jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a látássérült emberek mindennapjaira.

Miskolc-  A vakok életét nagyban megkönnyítik az úgynevezett okos eszközök: olyan konyhai, otthoni alkalmatosságok, amelyek a vakok használatára vannak átalakítva vagy kialakítva, vagy a tapintást vagy a hangérzékelést kihasználva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában