Helyi közélet

2012.11.23. 18:07

Rivotril miatt támadtak?

Miskolc - A támadók állítólag azzal védekeznek, hogy nem voltak tisztában vele, mit tesznek.

Miskolc - A támadók állítólag azzal védekeznek, hogy nem voltak tisztában vele, mit tesznek.Egy interneten terjedő levél szerint Tatár Iván gitárművészt azért verték félholtra márciusban az avasi temetőben támadói, mert egyikük elhagyott barátnője bosszúból Rivotrilt kevert az italukba.

A levélíró szerint egyik ismerőse 15 napot töltött egy zárkában az egyik támadóval, aki ekkor mesélte el neki, hogy nem tudja, miért verték meg a zenészt. A középosztálybeli családból származó támadók a barátaikkal borozgattak, szalonnát sütöttek az Avason kialakított tűzrakó helyek egyikénél. Tatár Iván erre ment el, internetezni indult a városba. A férfi néhány mondatot beszélgetett a szalonnasütőkkel, majd elindult a város felé az avasi református temetőn át.

Nyugtatót szesszel

A két fiatal Tatár Iván után ment, hátulról leütötte, majd a földön fekvő férfit félholtra rugdosta. Olyan brutalitással bántak el vele, hogy több héten át kómában volt. Amikor magához tért, kiderült, hogy maradandó agyi károsodást szenvedett. Hónapoknak kellett eltelniük, mire újra mondatokat kezdett formálni a szavakból.

A levél szerint a két támadó amúgy nem agresszív, az állatot a Rivotrillal felütött bor hozta ki belőlük, a két „jóra való fiatalember” azt sem tudta, mit tesz. Ennek némileg ellent mond, hogy miután agyba-főbe verték Tatár Ivánt, kivették a mobiljából a SIM-kártyát, nehogy segítséget tudjon kérni, ami a vádhatóság szerint egyértelműen arra utal, hogy tudatában voltak tettüknek. A támadók ellen, részben a fenti okból, emberölés kísérlete miatt folyik a büntetőeljárás, részben pedig azért, mert távozásuk után később visszatértek a tetthelyre, hogy befejezzék a bűncselekményt.

Dobi Tamást, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét arról kérdeztük, vizsgálja-e a rendőrség a „Rivotril-vonalat”, mire elmondta: amennyiben az eljárás során felmerül, a nyomozás erre is ki fog térni.

Dr. Valikovics Attila a megyei kórház ideggyógyász főorvosa érdeklődésünkre elmondta: a Rivotril nyugtató, stresszoldó hatású gyógyszer, alkohollal együtt kifejtett hatása azonban egyéntől függhet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában