Helyi közélet

2012.11.06. 11:52

MSZP: megmutatnák, nem ékszerdoboz a Lyukó

Miskolc - Az MSZP – még október közepén – azt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

Miskolc - Az MSZP – még október közepén – azt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére. Ezt a határozati javaslatukat hétfőn tárgyalta az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága, de a fideszes és jobbikos képviselők nem tartották vitára alkalmasnak a javaslatot. Mindezt keddi sajtótájékoztatójukon mondták el a szocialista országgyűlési képviselők: Gúr Nándor, dr. Simon Gábor, Káli Sándor, dr. Varga László. Akik úgy vélik: ez azt bizonyítja, hogy míg az MSZP megoldást keres a problémára, addig a Fidesz és a Jobbik a botránykeltésben érdekelt.

Arról is beszéltek, amit Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozott a napokban, azaz: a Lyukóvölgyet, két év alatt, ékszerdobozzá sikerült varázsolniuk. A szocialista képviselők szerint ez a kijelentés azt bizonyítja, a kormány és a városvezetés nem látja és nem érti a problémákat. A belügyminiszter kijelentése kapcsán arra kérik a miskolciakat, hogy készítsenek fotókat a Lyukóvölgyről, mint „ékszerdobozról”. Ezen fotókból kiállítást szeretnének rendezni, Miskolcon és a parlamentben is, hogy a városvezetést és az országgyűlési képviselőket, a kormányt szembesítsék azzal, milyen is a Lyukóvölgy.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában