Helyi közélet

2012.11.08. 13:35

MSZP: „Bezárják az iskolákat”

Miskolc - Minden arra utal, hogy az iskolák állami fenntartásba vétele után iskolabezárások és pedagógus-elbocsátások várhatók, hívta föl a figyelmet Földesi Norbert, a miskolci közgyűlés szocialista frakcióvezetője sajtótájékoztató keretében.

Miskolc - Minden arra utal, hogy az iskolák állami fenntartásba vétele után iskolabezárások és pedagógus-elbocsátások várhatók, hívta föl a figyelmet Földesi Norbert, a miskolci közgyűlés szocialista frakcióvezetője sajtótájékoztató keretében. Vázolta, az új fenntartó, azaz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ éves költségvetése 407 milliárd forint, a pedagógusok bérére viszont 520 milliárd forintra lenne szükség. A különbség pedig nem spórolható meg másként, csakis az iskolák bezárásával és a nevelők elbocsátásával. Hozzátette: Miskolc a fenntartóváltás után elveszíti az állami normatívát, ami költségvetésének majdnem a fele, így kérdés, hogy az intézmények rezsijét miből fogja kifizetni a város. Az MSZP-frakció sürgősségi indítványt ad be pénteken, melyben kezdeményezi, hogy a fenntartóváltásról szóló törvénytervezetet részletesen vitassák meg a képviselők, és vizsgálják meg, hogy a változások milyen hatással lesznek a város oktatási intézményeire, valamint a pedagógusokra.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában