Helyi közélet

2012.11.29. 19:24

Meleg ételt osztanak a miskolci szakkollégisták Lyukóban

Miskolc - Meleg ételt osztanak november 30-án a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói Lyukóban.

Miskolc - Meleg ételt osztanak november 30-án a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói Lyukóban.A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium az Ökumenikus Imahét keretein belül pénzadományt kapott. A cigány és nem cigány származású hallgatók számára a szakkollégium az ösztöndíjon felül gazdag és színes tanulmányi programot, a közösségi szolgálat élményét biztosítja. A szakkollégisták jelezték, most itt az ideje, hogy ők is adjanak valamit a rászorulóknak. A fiatalok kezdeményezték, hogy a pénzadományt jótékony célra kívánják fordítani, melynek megszervezéséhez a szakkollégium munkatársai és a Szeretet Misszionáriusai, Teréz Anya Nővérei segítségét kérték. A női szerzetes iközösség hivatása a szegények szolgálata, melyet Miskolcon, Lyukóban is teljesítenek.

Lyukóban több száz olyan cigány és nem cigány család él, akik számára a mindennapi meleg étkezés komoly problémát okoz. Ezért a miskolci szakkollégisták a Szeretet Ünnepe előtt szeretnének egy tál meleg étellel, kis édességgel és néhány kedves, biztató mondattal enyhíteni a szegény családok gondjain. Mindemellett jelenlétükkel példát is kívánnak mutatni az ott élőknek, hiszen mindegyikőjük nehéz szociális helyzetből jutott el a felsőoktatásig szorgalommal és erős tenniakarással.

A szakkollégium tanulmányi programján kívül a hallgatók közösségi szolgálatot is teljesítenek, mely során kis lépésben ugyan, de a fiatalok megoldanak egy problémát, értéket teremtenek, és közben tanulnak önmagukról, a társadalomról, a felelősségvállalásról.

- Spitzmüller Zita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában