Helyi közélet

2012.11.10. 10:39

Megyei Príma-díjasok

Miskolc - Megyei Príma-díjasok. Péntek este kiderült, kik az idei díjazottak.

Miskolc - Megyei Príma-díjasok. Péntek este kiderült, kik az idei díjazottak.

A Príma-díjasok mondták

Regős Zsolt karigazgató: Köszönet a szüleimnek, akik érezhették, hogy van bennem valami; az Úrnak, aki olyan tehetségeket adott mellém, akiket meg tudtam bolondítani, s akikkel meg tudtuk bolondítani a közönséget; s köszönet, hogy vannak, a városban , akik értékelik az értékeket.

Barna György néprajzi gyűjtő: Köszönet azoknak, akik az elmúlt 200-400 évben létrehozták azokat a tárgyakat és értékeket és használati eszközöket, amelyeket én összegyűjtöttem, s azoknak is, akik ezt az értékőrzést folytatni fogják.



Dobrossy István történész, ny. levéltárigazgató: Köszönöm, köszönöm, köszönöm... Nagy dolog, ami itt most megtapasztaltam, hogy tudnak örülni egymásnak a kitüntetettek. Egy család, egy közösség fejlettségét is értékelni lehet annak alapján, hogy tudnak-e örülni a másik sikerének... E kategóriában a másik két jelölt épp úgy megérdemelte volna a díjat, mint én.

Forray Mariann elnök, a Fügedi Márta a Népművészeti Egyesület képviseletében: Még 168 embernek kellene a színpadon állnia, én csak képviselem őket, ők mind részesei a közönségdíjnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában