Helyi közélet

2012.11.15. 12:04

Kézikocsis tolvajokat fogott a szolgálaton kívüli őrsparancsnok

A késő esti órákban telefonjára érkezett bejelentés alapján szolgálatba helyezte magát, tolvajokat kerített kézre és fogott el a Szendrői Rendőrőrs parancsnoka. Az őrizetbe vett éjszakai hívatlan „látogatókat” időközben az eljáró bíróság nem jogerősen közérdekű munkavégzésre ítélte.

A késő esti órákban telefonjára érkezett bejelentés alapján szolgálatba helyezte magát, tolvajokat kerített kézre és fogott el a Szendrői Rendőrőrs parancsnoka. Az őrizetbe vett éjszakai hívatlan „látogatókat” időközben az eljáró bíróság nem jogerősen közérdekű munkavégzésre ítélte.Egy helyi lakos 2012. november 11-én este tíz óra tájt telefonon értesítette az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének parancsnokát, miszerint szomszédai ismeretlen személyeket láttak behatolni szendrői lakásának kertjébe. Elmondta továbbá, hogy az elkövetők kézikocsival tűzifát tulajdonítottak el tőle és az esettel kapcsolatban rendőri intézkedést kért.

Mivel a Szendrő Rendőrőrs járőrei abban az időben épp más szolgálati feladatot láttak el, az őrsparancsok felöltözött és saját gépjárművével rövid időn belül megjelent a bejelentőnél. A sértett a helyszínen elmondta a parancsnoknak, hogy az elkövetők időközben egy kézikocsival eltávoztak, 4 fiatalnak tűnő személyt látott, egyikük világos felsőt viselt, de a távolság és a sötétség miatt nem ismert fel senkit.

Az őrsparancsnok gépkocsijával körbejárta a településrészt, azonban az utcákon már nem tartózkodott senki, ezért visszaindult a bejelentő lakása felé. Ekkor észlelte, hogy a leírásnak megfelelő 4 fő egy üres kézikocsival halad ugyanabba az irányba. A rendőr szolgálatba helyezte magát, igazoltatta, feltartóztatta őket és elszámoltatta a személyeket, melynek során elfogadható magyarázatot nem tudtak adni, mit keresnek éjjel egy kézikocsival az utcán. Azt azonban tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

A feltételezett elkövetők ingatlanjaiban a rendőrök ezt követően - halaszthatatlan nyomozati cselekményként - házkutatásokat tartottak, ahol megtalálták az eltulajdonított tűzifát, így a sértett kára megtérült.

Az előkerült bizonyítékok hatására az addig tagadó elkövetők részletes beismerő vallomást tettek, továbbá elmondták, hogy elfogásuk pillanatában egy következő fordulóért indultak volna, de az őrsparancsnok megakadályozta ebben őket.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse az egy felnőttből és három fiatalkorúból álló csoport tagjait - bíróság elé állítás céljából - bűnügyi őrizetbe vette. Időközben az eljáró Kazincbarcikai Városi Bíróság az elkövetőket első fokon közérdekű munkavégzésre ítélte.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában