Helyi közélet

2012.11.26. 18:29

Jobbik: hulladékégetés! Fidesz: szó sem volt róla

Miskolc - A dél-kiliáni biomassza erőművel kapcsolatban is megy a politikai adok-kapok.

Miskolc - A dél-kiliáni biomassza erőművel kapcsolatban is megy a politikai adok-kapok.„Az MSZP Dél-kiliáni biomassza fűtőművében a Fidesz hulladékot égetne?” – tette fel a kérdést Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján. „Megdöbbentő, hogy miután a részben önkormányzati tulajdonú Bioenergy-Miskolc Kft. biomassza-égetőt épített a dél-kiliáni óvoda mellé, most tényként közli a cég a helyi napilapban, hogy hulladékot is égetne a lakótelep határában” – mondta Jakab Péter, kifogásolva, hogy erről nem informálták a lakosságot.

Jakab Péter elmondta még: a Fidesz önkormányzati képviselője, Seresné Horváth Zsuzsanna korábban még élesen bírálta az előző, szocialista városvezetést, amiért az nem tájékoztatta a helyieket a dél-kiliáni biomassza-égető megépítéséről, most viszont nem tiltakozik, amikor „a Fidesz dönt titokban hulladékégetésről”.

A radikális politikus felszólította a városvezetést és a Bioenergy-Miskolc Kft-t, hogy tájékoztassák a helyieket a tervezett változtatásokról, hogy milyen hulladékot szeretnének itt égetni, és ennek nyomán milyen terhelésnek kívánják kitenni az itt élőket.

Fidesz-reakció közleményben

A Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakra Seresné Horváth Zsuzsa, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője közleményben reagált.

Eszerint a Jobbik képviselői „valószínűleg olvasási zavarral küzdenek”, vagy csak a hírekbe akartak bekerülni, mert a közérdekű közleményben, amire Jakab Péter hivatkozott, szó sincs hulladékégető építésről.

A hivatkozott közérdekű közleményben az áll, hogy „a Bioenergy-Miskolc Kft. által a Miskolc, Muhi úton működő biomassza tüzelésű fűtőműben fahulladék termikus hasznosítása (nem veszélyes hulladék hasznosítása) tárgyú előzetes vizsgálati eljárást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség lezárta és megállapította, hogy az előzetes vizsgálati dokumentációban foglaltak megvalósításához környezeti hatásvizsgálat lefolytatása nem szükséges”, áll a Fidesz-közleményben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában