Helyi közélet

2012.11.12. 10:36

Jegyzet: Tanú...

<em>Nem a mindennapos gazdaságpolitikai megoldások híve a magyar kormányzat. Azt hiszem, ezt a megállapítást nem kell sokat bizonygatnom. A kelléktár egyik eleme az adósságátvállalás</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.

Nem a mindennapos gazdaságpolitikai megoldások híve a magyar kormányzat. Azt hiszem, ezt a megállapítást nem kell sokat bizonygatnom. A kelléktár egyik eleme az adósságátvállalás. Szaniszló Bálint jegyzete.

Kezdődött minden úgy egy éve a megyei önkormányzatok hitelállományának átvállalásával, majd folytatódott a közelmúltban annak bejelentésével, hogy a települési önkormányzatok adóssága is – részben, vagy egészben átszáll az államra. Ezzel a folyamat még nem állt meg, mert – mint Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette – a felsőoktatási intézményektől és a sportági szakszövetségektől is szándékukban áll átvenni az adósságot.

A módszer magyarázatai nem egészen zavarmentesek, mert – a szolgáltatás, ellenszolgáltatás elve alapján – azt gondolná az ember, hogy egy ilyen gesztusnak azért megvannak a szigorú feltételei. Ezt pedig nem látom egészen tisztázottnak, És ilyenkor joggal jön elő a kisördög és a hátsó szándékot keresi a dologban.

Nekem kissé olyannak tűnik a dolog, mint a Tanú című filmben, amikor – „bizonyos szívességek” fejében – a kétségbeesett gátőr folyamatosan azt hallhatta, hogy „Pelikán elvtárs, majd ezért kérni fogunk magától valamit...” Ezen a kérésen pedig a mi esetünkben is jó lenne mielőbb túllenni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában